Édes-chili szószos csirkemell szeletek/görögsalátával…

Ti is szeretitek a görög salátát?

Könnyű kis vacsi egy nehéz nap végén… 🙂

Ez nálam a favorit, rohanó hétköznapok villámgyors vacsorája, de akár ebédre is kiváló választás…

Egy percig se csüggedj, ha kevés az időd, mindenre van megoldás… 🙂

Ez az örök kedvencem, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád, már pediglen enni kell, de ha nincs túl sok időm, mindig ezt a recept ötletemet veszem elő. Érdemes kipróbálni, mert isteni finom… 🙂

Kezdőknek is ajánlom…

 

Édes-chili szószos csirkemell szeletek/görögsalátával

Hozzávalók:

6 db csirkemell

Fűszerek:

1 kk *egész kömény

½ kk *egész szegfűbors 

1 kk *kakukkfű

1 kk *egész koriander

1 kk egész *ötbors fűszer

1 kk *barbecue chilis Dallas fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet kapni

1 dl extra szűz olíva olaj

Sütéshez:

kókuszzsír

*édes-chili szósz

http://www.azsiabt.hu/termekek/chilisz%C3%B3sz/edes-chili-csirkehez-pt-3442/3442 

Görög salátához:

kígyó uborka

paradicsom

lila hagyma

fekete olívabogyó

krémfehérsajt/vagy feta sajt

jégsaláta

paprika vagy kaliforniai paprika

Görög salátához öntet:

1½ dl extra szűz olíva olaj

1 dl *vörösborecet

½ kk dijoni mustár

1 kk *oregáno

1 kk *Himalája só

½ kk őrölt *ötbors fűszer

2 gerezd fokhagyma – átnyomva/összetörve

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A csirkemelleket, áztassuk be tejbe kb. 10-15 percre, így puha marad a hús. Ezt követően öntsük le róla a tejet, és itassuk le róla egy konyhakendővel, vagy papírtörlővel a nedvességet. Tegyük félre.

Addig készítsük el a saláta öntetet, a fenti hozzávalókat tegyük egy kisebb befőttes üvegbe és keverjük össze. Majd öntsük egy kiöntőbe, vagy műanyag flakonba és tegyük a hűtőbe.

És akkor most térjünk vissza a csirke mellekhez. A fenti fűszereket, törjük össze egy mozsárba, vagy fűszerdarálóba daráljuk meg, és ezzel ízesítsük, szórjuk/dörzsöljük be a húst.

Ha készen van, öntsük rá az olíva olajat és tegyük vissza a hűtőbe, minimum 10-15 percre. Vagy előtte nap is befűszerezhetjük a csirkemelleket… 🙂

Majd egy serpenyőbe, vagy wokba süssük ki a bepácolt csirkemell szeleteket egy kevés kókuszzsírban. Ha megsültek a csirkeszeletek, akkor szedjük tányérra és egy ecset segítségével, kenjük meg mindkét oldalát, édes-chili szósszal.

Amíg hűsöl a csirkemell a hűtőben, készítsük el a görög salátát.

A saláta hozzávalóit vágjuk fel: uborkát, paradicsomot, paprikát és a feta sajtot kockára, lila hagymát vékony szeletekre, olíva bogyót félbe, jégsalátát szeletekre.

A görög salátát tegyük egy tányérra és rá az elkészült édes-chili szószos csirkemell szeleteket.

Az öntetet össze lehet keverni előtte a salátával, hogy az ízek átjárják, de lehet külön is kínálni, és mindenki annyit tesz rá, amennyit szeretne… 🙂 Ha ebédre készítjük, és munkába is visszük magunkkal, akkor érdemes nem rátenni az öntetet, hanem külön vinni magunkkal a salátát és a szószt. 

Kukoricás lepénykenyeret is kínálhatunk hozzá, isteni finom, itt találod hozzá a receptet:

https://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/17/irany-mexiko-kukoricas-lime-lepenykenyer-glutenmentes/

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »