Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Maradékból 10 perces kínai kaja: Édes-savanyú-csípős csirke/rizzsel és kesudióval…

Ha gyorsan szeretnél finomat, ezt ki kell próbálnod… 🙂 Az izgalmas kínai konyha ételeit otthon is elkészítheted! 
Mindenki konyhájában szokott maradni ez-az, az előző napról vagy hétvégéről, melyet nem szabad kidobni, ezekből is, egyszerű és gyors finomságot varázsolhatunk az asztalunkra… 🙂

 

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval4

Adott volt nálam a megmaradt zöldborsós rizs, illetve csirkét filéztem hétvégén, így maradt belőle nyesedék, melyet már akkor csíkokra vágtam, így nem is gondolkoztam sokat, hogy gyorsan összedobjak egy hétköznapi 10 perces kínai kaját. Érdemes kipróbálni, mert attól, hogy maradékból van, isteni finom… 🙂

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval5

Kínai édes-savanyú-csípős csirke/rizzsel és kesudióval
Hozzávalók: 2 adaghoz

kb. 30 dkg csirkecombfilé  vagy csirkemellfilé – vékony csíkokra vágva
egy nagy csipet *Himalája só
egy nagy csipet fehér bors
1 kk *tápióka liszt vagy kukoricakeményítő
½ ek kókuszsír
egy nagy csipet *chili pehely
egy csipet *szecsuani bors egész
1 ek *rizsecet
Öntet:
200 ml csirke alaplé
1 ek ketchup
1 ek *rizsecet
2 kk *édes-chili szósz
½ ek *világos szójaszósz
2 kk *tápióka liszt vagy kukoricakeményítő
További hozzávalók:
1 szál vastagabb zöldhagyma
1 db nagy paprika vagy Kaliforniai színes paprika – ami van otthon
egy maréknyi kesudió

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval2

Elkészítés:
Készítsünk elő, minden hozzávalót, az alábbiak szerint:
A csirke húst előzőleg már vékonyka csíkokra vágtam és most elővarázsoltam a hűtőből… 🙂 Szóval, sózzuk, borsozzuk. Majd ezt követően, szórjuk meg egy kávéskanál tápióka liszttel, és forgassuk jól össze. Tegyük félre.

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval6

Keverjük össze a fenti öntet hozzávalóit.
*Tipp:
Ha csirke alaplé nincs a hűtőben, akkor 1 db leveskockából készítsük el az alaplét…

Ezt követően, a zöldhagymát vágjunk ketté, és karikára, zölddel együtt. A paprikát, vagy kaliforniai paprikát vágjuk kis kockákra.

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval1 
Majd, egy maréknyi kesudiót egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Öntsük egy tálkába és tegyük ezt is félre.

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval7
Egy wokba vagy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszzsírt, és dobjuk bele a szecsuani borst, majd a chili pelyhet és egy picit pirítsuk, hogy ki adja az aromáit a fűszerek, de vigyázzunk, mert hamar megég, csak tényleg egy pár pillanat az egész. 

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval
Hozzáadjuk a csirkehúst és megpirítjuk, közben adjuk hozzá 1 ek rizsecetet. Majd ha megpirult és megpuhult a húst, akkor adjuk hozzá az öntetet. Főzzük össze, pár perc, majd a paprikát, és a zöldhagymát, keverjük össze még egy perc és készen is vagyunk.

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval2
Közben, melegítsük meg a hétvégéről maradt rizst a mikróban, tegyük rá a kínai édes-savanyú-csípős csirkét, szórjuk meg zöldhagymával, és durvára vágott pirított kesudióval.

*Megjegyzés: ha nagyobb adagot készítünk, emeljük a fűszerek és hozzávalók arányát.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!