Maradékból 10 perces kínai kaja: Édes-savanyú-csípős csirke/rizzsel és kesudióval…

Ha gyorsan szeretnél finomat, ezt ki kell próbálnod… 🙂 Az izgalmas kínai konyha ételeit otthon is elkészítheted! 

Mindenki konyhájában szokott maradni ez-az, az előző napról vagy hétvégéről, melyet nem szabad kidobni, ezekből is, egyszerű és gyors finomságot varázsolhatunk az asztalunkra… 🙂

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval4

Adott volt nálam a megmaradt zöldborsós rizs, illetve csirkét filéztem hétvégén, így maradt belőle nyesedék, melyet már akkor csíkokra vágtam, így nem is gondolkoztam sokat, hogy gyorsan összedobjak egy hétköznapi 10 perces kínai kaját. Érdemes kipróbálni, mert attól, hogy maradékból van, isteni finom… 🙂

Édes-savanyú-csípős csirke-rizzsel és kesudióval5

Kínai édes-savanyú-csípős csirke/rizzsel és kesudióval

Hozzávalók: 2 adaghoz


kb. 30 dkg csirkecombfilé  vagy csirkemellfilé – vékony csíkokra vágva

egy nagy csipet *Himalája só

egy nagy csipet fehér bors

1 kk *tápióka liszt vagy kukoricakeményítő

½ ek kókuszsír

egy nagy csipet *chili pehely

egy csipet *szecsuani bors egész

1 ek *rizsecet

Öntet:

200 ml csirke alaplé

1 ek ketchup

1 ek *rizsecet

2 kk *édes-chili szósz

½ ek *világos szójaszósz

2 kk *tápióka liszt vagy kukoricakeményítő

További hozzávalók:

1 szál vastagabb zöldhagyma

1 db nagy paprika vagy Kaliforniai színes paprika – ami van otthon

egy maréknyi kesudió

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

Készítsünk elő, minden hozzávalót, az alábbiak szerint:

A csirke húst előzőleg már vékonyka csíkokra vágtam és most elővarázsoltam a hűtőből… 🙂 Szóval, sózzuk, borsozzuk. Majd ezt követően, szórjuk meg egy kávéskanál tápióka liszttel, és forgassuk jól össze. Tegyük félre.

Keverjük össze a fenti öntet hozzávalóit.

*Tipp:
Ha csirke alaplé nincs a hűtőben, akkor 1 db leveskockából készítsük el az alaplét…



Ezt követően, a zöldhagymát vágjunk ketté, és karikára, zölddel együtt. A paprikát, vagy kaliforniai paprikát vágjuk kis kockákra.

 

Majd, egy maréknyi kesudiót egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Öntsük egy tálkába és tegyük ezt is félre.



Egy wokba vagy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszzsírt, és dobjuk bele a szecsuani borst, majd a chili pelyhet és egy picit pirítsuk, hogy ki adja az aromáit a fűszerek, de vigyázzunk, mert hamar megég, csak tényleg egy pár pillanat az egész. 



Hozzáadjuk a csirkehúst és megpirítjuk, közben adjuk hozzá 1 ek rizsecetet. Majd ha megpirult és megpuhult a húst, akkor adjuk hozzá az öntetet. Főzzük össze, pár perc, majd a paprikát, és a zöldhagymát, keverjük össze még egy perc és készen is vagyunk.



Közben, melegítsük meg a hétvégéről maradt rizst a mikróban, tegyük rá a kínai édes-savanyú-csípős csirkét, szórjuk meg zöldhagymával, és durvára vágott pirított kesudióval.

*Megjegyzés: ha nagyobb adagot készítünk, emeljük a fűszerek és hozzávalók arányát.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »