Egészséges-kényeztető finomság, mindig jólesik… 🙂
Ínycsiklandozó, roppanós és gyönyörűséges falatkákkal nem lehet unalomra panaszkodni, mely percek alatt elkészíthető. Semmiből nem tart feldobni egy kicsit a salátánkat. Egészséges, laktató és mennyeien finom… 🙂
Ajánlom ebédre is, de ha csak a vacsorát váltod ki vele, máris sokat tettél az egészségedért… 🙂 Egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába is beilleszthető illetve a saláta kedvelőinek is finom harapnivaló…
Sült csirkemell csíkok/pirított laskagombával és salátával
Hozzávalók:
Csirkéhez:
2 db csirkemell – csíkokra vágva
*Himalája só
*őrölt ötbors fűszer
kb. 2-3 kk *kínai hétfűszer keverék
Gombához:
50 dkg laskagomba
1 friss ág rozmaring – vagy ¼ kk őrölt rozmaring
egy csipet kakukkfű
¼ kk őrölt *hétbors fűszer
2 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 ek kókuszolaj
*Himalája só – ízlés szerint
Salátához:
1 db jégsaláta
1 doboz koktélparadicsom
További hozzávalók:
*édes-chili szósz
pirított tökmag
pirítós – igény szerint
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a hétfűszer keverékkel. Tegyük félre, amíg elkészítjük a pirított laskagombát.
A megtisztított laskagombát egy evőkanál forró kókuszolajon megfuttatjuk/megpirítjuk, majd fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, amikor már majdnem kész, sóval ízesítjük.
Ha elkészültünk, süssük meg a csirkemellet.
Pirítsuk meg a fűszeres csíkokra vágott csirkemellet. Egy serpenyőbe tegyünk bele 2 ek kókuszolajat, hevítsük meg, és hirtelen süssük ki a csirkemell csíkokat. Szedjük ki egy tányérra, majd a félbevágott koktél paradicsomokat pirítsuk meg. – a vágott felével lefelé kezdjük sütni – ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk-.
Ezt követően állítsuk össze a salátánkat, a jégsalátát felszeleteljük, a tányérra halmozzuk, rá a sült csirkemell darabokat, a pirított laskagomba szeleteket, a sült koktélparadicsomot és a pirított tökmagot. – Ezt egy száraz serpenyőbe pirítsuk meg. –
Tálalásnál édes-chili szósszal locsoljuk meg, és aki igényli, ehet hozzá kókuszolajban pirított pirítóst.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: