Sült csirkemell csíkok/pirított laskagombával és salátával…

Egészséges-kényeztető finomság, mindig jólesik… 🙂

sült csirke-piritott laskagombával paradicsommal és salátával1

Ínycsiklandozó, roppanós és gyönyörűséges falatkákkal nem lehet unalomra panaszkodni, mely percek alatt elkészíthető. Semmiből nem tart feldobni egy kicsit a salátánkat. Egészséges, laktató és mennyeien finom… 🙂

Ajánlom ebédre is, de ha csak a vacsorát váltod ki vele, máris sokat tettél az egészségedért… 🙂 Egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába is beilleszthető illetve a saláta kedvelőinek is finom harapnivaló…

 

sült csirke-piritott laskagombával paradicsommal és salátával5

Sült csirkemell csíkok/pirított laskagombával és salátával

Hozzávalók:
 

Csirkéhez:

2 db csirkemell – csíkokra vágva

*Himalája só

*őrölt ötbors fűszer

kb. 2-3 kk *kínai hétfűszer keverék

Gombához:

50 dkg laskagomba

1 friss ág rozmaring – vagy ¼ kk őrölt rozmaring

egy csipet kakukkfű

¼ kk őrölt *hétbors fűszer

2 gerezd fokhagyma – átnyomva

1 ek kókuszolaj

*Himalája só – ízlés szerint

Salátához:

1 db jégsaláta

1 doboz koktélparadicsom

További hozzávalók:

*édes-chili szósz

pirított tökmag

pirítós – igény szerint

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a hétfűszer keverékkel. Tegyük félre, amíg elkészítjük a pirított laskagombát.

A megtisztított laskagombát egy evőkanál forró kókuszolajon megfuttatjuk/megpirítjuk, majd fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük, amikor már majdnem kész, sóval ízesítjük.

Ha elkészültünk, süssük meg a csirkemellet.

Pirítsuk meg a fűszeres csíkokra vágott csirkemellet. Egy serpenyőbe tegyünk bele 2 ek kókuszolajat, hevítsük meg, és hirtelen süssük ki a csirkemell csíkokat. Szedjük ki egy tányérra, majd a félbevágott koktél paradicsomokat pirítsuk meg. – a vágott felével lefelé kezdjük sütni – ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk-.

Ezt követően állítsuk össze a salátánkat, a jégsalátát felszeleteljük, a tányérra halmozzuk, rá a sült csirkemell darabokat, a pirított laskagomba szeleteket, a sült koktélparadicsomot és a pirított tökmagot. – Ezt egy száraz serpenyőbe pirítsuk meg. –

Tálalásnál édes-chili szósszal locsoljuk meg, és aki igényli, ehet hozzá kókuszolajban pirított pirítóst.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »