Whoopie pie sütiszendvics/karamellás mascarpone krémmel töltve
Hozzávalók: csésze=CUP
Tésztához: száraz hozzávalók:
2 csésze (500 ml) Bio tönkölybúza fehérliszt
½ csésze (125 ml) cukrozatlan kakaópor
1 csipet Himalája só
1 kk szódabikarbóna
Nedves hozzávalók:
1 csésze (250 ml) kókuszcukor
130 g szobahőmérsékletű vaj
1 közepes tojás
1 kk vanília-kivonat
300 g natúr joghurt
Karamellás puding:
1 zacskó vaníliás pudingpor – főzős
400 ml tej
3 ek kókuszcukor – (ettől lesz enyhén karamellás ízű, így nem lesz émelyitő íze a sütinek)
3 ek mascarpone
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, sót. Egy másik tálba a vajat habosra keverjük egy robotgép segítségével, a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojást, a vanília kivonatot. Felváltva hozzáadjuk a száraz összetevőket, és a joghurtot, és összekeverjük.
Sütő papírral bélelt tepsire evőkanállal vagy fagylaltkiszedő kanállal, vagy tehetjük habzsákba is, kis halmokat teszünk egymástól nagy távolságra, mert sütés közben szét fog terülni.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsülnek a whoopie korongok.
Amíg sül a whoopie sütiszendvicsünk, addig készítsük el a karamellás pudingot:
A vaníliás pudingot tegyük egy kisebb lábasba és keverjük el egy kis tejjel, majd ha jól elkevertük, akkor öntsük hozzá a többi tejet. Majd főzzük sűrűre a pudingot. Ha elkészült, akkor a fenti mennyiségű kókuszcukorral ízesítsük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor már langyos, akkor adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone krémet, és jól keverjük el.
Ha elkészült a whoopie sütink, akkor hagyjuk kihűlni, majd ezzel a karamellás pudingos krémmel kenjük meg az egyik süti korongot, és tegyük rá a másik whoopie sütit. Előre is elkészíthető finomság, én a hűtőbe tettem, nagyon finom hidegen is… 🙂
Aki mályvacukorral szeretné elkészíteni, annak pedig itt a receptje, nekem ez nagyon édes, így az én választásom most, a karamell pudingra esett… 🙂 Persze ez is finom, sőt még le is lehet fagyasztani, ezt a jeges mályvacukros whoopie finomságot, nyáron a nagy melegben igazán jól esik kínálni a vendégeinknek… 🙂
A mályvacukor krémmel
Hozzávalók:
1 csésze (180 g) kristálycukor
1 kk vanília-kivonat
1 csipet Himalája só
2 tojásfehérje
2/3 csésze (80 g) porcukor
1/4 csésze (60 ml) vizet
Elkészítése:
A vizet egy kis fazékban felforraljuk, a mályvacukor krémhez a hozzávalókat egy fém keverőtálban összekeverjük, majd ráhelyezzük, a keverőtálat a fazékra és gépi habverővel addig verjük a gőz felett, amíg teljesen kifehéredik, és sűrű, kemény hab lesz belőle. És ezzel megtöltjük a sütiszendvicsünket.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza