Nagyszerűt az egyszerűből!
Nagyi krumplifőzeléke felturbózva, melyet a gyerekek sem utálnak… 🙂
A főzelék örök sláger, laktató, egyszerű egytálétel, melyet bárki el tud készíteni. A szalonna különleges ízt ad ennek a finomságnak, és a sajttól egyszerűen mennyei íz kavalkád tombol majd a szánkban… 🙂
Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Te is próbáld ki ezt a nagyszerű fogást ebédre, gyorsan elkészül, és nagyon finom. Csak semmi cicó, mindent bele és már főzhetjük is… 🙂
Baconos-sajtos krumplifőzelék
Hozzávalók:
1 kg krumpli
½ liter víz
½ liter tej
3 ek tejföl
100 ml tejszín
2 ek púpos *tápióka liszt
10 dkg húsos bacon vagy kolozsvári szalonna kockára vágva – csak a húsos része
1 szál újhagyma
Fűszerek:
1 ½ kk *őrölt babérlevél
1 csipet majoránna
1 csipet őrölt *ötbors fűszer
½ marhahúsleves kocka
Főzés végén:
*Himalája só – ízlés szerint ha szükséges – (vigyázva, mert a szalonna, sajt sós)
10 dkg gouda sajt reszelve
Feltét:
10 dkg húsos bacon vagy kolozsvári szalonna kockára vágva, és az előző maradéka – kisütve
2 dkg gouda reszelt sajt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Vágjuk fel a szalonnát az egyik részénél csak a húsos részt kockára, ezt fogjuk belefőzni, ha elkészültünk, tegyük félre. Majd a hozzávalóknál lévő következő adag szalonna résznél az összeset kockára, az előző kimaradt részt is, ezt ki fogjuk sütni, ez lesz a feltét, majd tegyük félre. Majd a zöldhagymát is vágjuk karikára.
Pucoljuk meg a krumplit, és vágjuk vastagabb karikára – egyformára. Majd mossuk meg. Ha elkészültünk, egy lábasba öntsük bele a vizet, tejet, tejszínt, tejfölt és szórjuk bele a tápióka lisztet, keverjük el simára, majd a fenti fűszerekkel ízesítsük.
Ha ezzel megvagyunk, tegyük bele a krumplit, a kockára vágott húsos szalonnát, és kapcsoljuk fel a hőt alatta. Közepes hőfokon főzzük puhára a krumplit, néha megkeverhetve, ha szükséges sózzuk.
Amíg fő a krumpli, süssük ki a második adag kockára vágott szalonnát, és reszeljük le a sajtot. Ha megfőtt a krumpli, akkor keverjük el benne a reszelt sajtot.
Tálalásnál szórjuk meg sült bacon szalonnával, és karikára vágott zöldhagymával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: