Baconos-sajtos krumplifőzelék…

Nagyszerűt az egyszerűből!

Nagyi krumplifőzeléke felturbózva, melyet a gyerekek sem utálnak… 🙂

Baconos-sajtos krumplifőzelék5

A főzelék örök sláger, laktató, egyszerű egytálétel, melyet bárki el tud készíteni. A szalonna különleges ízt ad ennek a finomságnak, és a sajttól egyszerűen mennyei íz kavalkád tombol majd a szánkban… 🙂

Baconos-sajtos krumplifőzelék9

 

Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Te is próbáld ki ezt a nagyszerű fogást ebédre, gyorsan elkészül, és nagyon finom. Csak semmi cicó, mindent bele és már főzhetjük is… 🙂

Baconos-sajtos krumplifőzelék7

Baconos-sajtos krumplifőzelék

Hozzávalók:


1 kg krumpli

½ liter víz

½ liter tej

3 ek tejföl

100 ml tejszín

2 ek púpos *tápióka liszt

10 dkg húsos bacon vagy kolozsvári szalonna kockára vágva – csak a húsos része

1 szál újhagyma

Fűszerek:

1 ½ kk *őrölt babérlevél

1 csipet majoránna

1 csipet őrölt *ötbors fűszer

½ marhahúsleves kocka

Főzés végén:

*Himalája só – ízlés szerint ha szükséges – (vigyázva, mert a szalonna, sajt sós)

10 dkg gouda sajt reszelve

Feltét:

10 dkg húsos bacon vagy kolozsvári szalonna kockára vágva, és az előző maradéka – kisütve

2 dkg gouda reszelt sajt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

Vágjuk fel a szalonnát az egyik részénél csak a húsos részt kockára, ezt fogjuk belefőzni, ha elkészültünk, tegyük félre. Majd a hozzávalóknál lévő következő adag szalonna résznél az összeset kockára, az előző kimaradt részt is, ezt ki fogjuk sütni, ez lesz a feltét, majd tegyük félre. Majd a zöldhagymát is vágjuk karikára.

Pucoljuk meg a krumplit, és vágjuk vastagabb karikára – egyformára. Majd mossuk meg. Ha elkészültünk, egy lábasba öntsük bele a vizet, tejet, tejszínt, tejfölt és szórjuk bele a tápióka lisztet, keverjük el simára, majd a fenti fűszerekkel ízesítsük.

Ha ezzel megvagyunk, tegyük bele a krumplit, a kockára vágott húsos szalonnát, és kapcsoljuk fel a hőt alatta. Közepes hőfokon főzzük puhára a krumplit, néha megkeverhetve, ha szükséges sózzuk.

Amíg fő a krumpli, süssük ki a második adag kockára vágott szalonnát, és reszeljük le a sajtot. Ha megfőtt a krumpli, akkor keverjük el benne a reszelt sajtot.

Tálalásnál szórjuk meg sült bacon szalonnával, és karikára vágott zöldhagymával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »