Ha vágyunk, és tényleg nagyon vágyunk valami finomságra, ez tuti mindig jól jön… 🙂
Ötletes, egyszerű és mutatós pohárkrémek készíthetőek, rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel, gyorsan kreálhatunk finomat. Nyáron friss, szezonon kívül, viszont mirelit gyümölcsből is elkészíthető finomság, akár maradék süteményből is lehet csodákat varázsolni az asztalunkra… 🙂
Én is most a nyáron leszedett és lefagyasztott ribizlit varázsoltam elő a mélyhűtőből, és sütöttem hozzá fahéjas szívecskéket leveles tésztából, 20 perc alatt készen van és isteni délutáni desszert – érdemes kipróbálni… 🙂
Fahéjas szívecskék/ribizlis mascarpone krémmel…
Hozzávalók:
1 csomag light leveles tészta – vagy 1 csomag*Schar Gluténmentes leveles tészta itt is lehet kapni:
http://webaruhaz.dietabc.hu/index.php?modul=applPGeri&tab=products&prodID=8008698006931
Tészta aljára:
½ cup kókuszcukor vagy cukor
1 csipet Himalája só
Tészta közepére:
½ cup kókuszcukor vagy cukor
½ kk őrölt fahéj
Pohárba:
30 dkg fagyasztott ribizli, szezonba pedig friss
3 ek kókuszcukor vagy cukor
3 ek mascarpone
3 ek tejföl
egy kis tejszín a lágysága miatt – ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a cukrot a sóval, majd öntsük a konyhaasztalra, terítsük el jól. Majd tekerjük ki a leveles tésztát és tegyük rá.
Ezt követően keverjük össze a cukrot a fahéjjal, és szórjuk el egyenletesen a tészta felső részére, majd egy sodrófával nyújtsuk át, egyszer-kétszer, hogy beleragadjon a fahéjas cukor.
Ha elkészültünk hajtsuk be a tészta egyik felét középre, majd a másik felét is, ezután megint a feléig hajtsuk be az egyik majd a másik végénél középre a tésztát, utána pedig hajtsuk egymásra a tésztát. A lényeg, hogy 6 réteget kapunk az összes behajtogatás után. Ezután 1 cm-es szeleteket vágjunk egy éles késsel és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokon süssük kb. 15-20 percig, majd félidőnél, vegyük ki és fordítsuk meg mindegyik fahéjas tallért, és tegyük vissza még a maradék időre sülni, így aranybarna és karamellizált lesz mindkét oldala. Nekem 17 perc kellett a gázsütőn.
Ribizlis gyümölcsös öntet:
A fagyott ribizlit tegyük egy tálba és szórjuk meg 3 ek cukorral, majd tegyük félre, hogy kiolvadjon és a cukortól levet eresszen.
A szobahőmérsékletű mascarpone krémet, keverjük el a tejföllel és egy kis tejszínnel, majd tegyük félre, itt nem kell bele cukor, hiszen a ribizlis öntetet már megcukroztuk.
Ha megsültek a fahéjas tallérok, akkor készítsük el a ribizlis-mascarpone poharas krémet. A pohár aljára kanalazzuk a ribizlit, majd rá a mascarpone krémet és koronázzuk meg a tetejét a fahéjas tallérral.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Jó bizony!