Fahéjas szívecskék/ribizlis mascarpone krémmel…
Hozzávalók:
1 csomag light leveles tészta – vagy 1 csomag*Schar Gluténmentes leveles tészta itt is lehet kapni:
http://webaruhaz.dietabc.hu/index.php?modul=applPGeri&tab=products&prodID=8008698006931
Tészta aljára:
½ cup kókuszcukor vagy cukor
1 csipet Himalája só
Tészta közepére:
½ cup kókuszcukor vagy cukor
½ kk őrölt fahéj
Pohárba:
30 dkg fagyasztott ribizli, szezonba pedig friss
3 ek kókuszcukor vagy cukor
3 ek mascarpone
3 ek tejföl
egy kis tejszín a lágysága miatt – ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a cukrot a sóval, majd öntsük a konyhaasztalra, terítsük el jól. Majd tekerjük ki a leveles tésztát és tegyük rá.
Ezt követően keverjük össze a cukrot a fahéjjal, és szórjuk el egyenletesen a tészta felső részére, majd egy sodrófával nyújtsuk át, egyszer-kétszer, hogy beleragadjon a fahéjas cukor.
Ha elkészültünk hajtsuk be a tészta egyik felét középre, majd a másik felét is, ezután megint a feléig hajtsuk be az egyik majd a másik végénél középre a tésztát, utána pedig hajtsuk egymásra a tésztát. A lényeg, hogy 6 réteget kapunk az összes behajtogatás után. Ezután 1 cm-es szeleteket vágjunk egy éles késsel és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokon süssük kb. 15-20 percig, majd félidőnél, vegyük ki és fordítsuk meg mindegyik fahéjas tallért, és tegyük vissza még a maradék időre sülni, így aranybarna és karamellizált lesz mindkét oldala. Nekem 17 perc kellett a gázsütőn.
Ribizlis gyümölcsös öntet:
A fagyott ribizlit tegyük egy tálba és szórjuk meg 3 ek cukorral, majd tegyük félre, hogy kiolvadjon és a cukortól levet eresszen.
A szobahőmérsékletű mascarpone krémet, keverjük el a tejföllel és egy kis tejszínnel, majd tegyük félre, itt nem kell bele cukor, hiszen a ribizlis öntetet már megcukroztuk.
Ha megsültek a fahéjas tallérok, akkor készítsük el a ribizlis-mascarpone poharas krémet. A pohár aljára kanalazzuk a ribizlit, majd rá a mascarpone krémet és koronázzuk meg a tetejét a fahéjas tallérral.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza