Villámgyors ebéd vagy vacsi, igazán könnyed, és nem kell hozzá semmi extra!
Csak berakod a sütőbe és 40 perc alatt tálalhatod a finom ebédet vagy vacsorát a családnak. És, ha hiszed, ha nem, ez a finomság is diétás! Próbáld ki Te is!
A legjobb étel, amit csirkéből, kevés munkával, gyorsan készíthetsz, hiszen igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni!… 🙂 És, ha épp nincs időd ebédet főzni, akkor ez pláne neked való, szuper finom és mindig sikert arat, sőt kezdők is bátran elkészíthetik… 🙂
Citromos sült csirkemell/Jázmin rizzsel
Hozzávalók:
3-4 db csirkemellfilé
*Himalája só – ízlés szerint
őrölt *ötbors fűszer – ízlés szerint
1 db citrom
Pác:
1 db citrom reszelt héja és leve
6 gerezd fokhagyma
egy csipet *kakukkfű
1 kk Provence fűszerkeverék
1 csipet *Himalája só
80 ml fehérbor
extra szűz olíva olaj
Köret:
200 g *Thai jázmin rizs
375 ml forró víz
½ kk *Himalája só
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd tegyük félre.
Egy lábasba, keverjük össze a pác hozzávalóit: a fehérbort, egy csipet sóval, provence fűszerrel, kakukkfűvel és apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymával, citrom reszel héjával és levével, majd forraljuk össze.
Ezt követően, egy tepsibe vagy jénai tálba öntsük a páclevet, tegyük rá a csirkemelleket és forgassuk meg benne. Majd locsoljuk meg olíva olajjal és egy egész citromot vágjunk cikkekre és tegyük körbe a csirkére. Majd 180 fokon kb. 30-40 percig süssük készre a csirkemellet.
Jázmin rizzsel tálaljuk ezt a finom citromos sült csirkét. Bármilyen párolt zöldséget is lehet készíteni mellé.
Jázmin rizs elkészítése:
Forró vízbe öntsük a megadott mennyiségű rizst, sózzuk, és 8 percig főzzük, fedő alatt, alacsony hőfokon, ekkora már nagyjából beszívta a rizs a folyadékot, kapcsoljuk le és fedő alatt hagyjuk tovább párolódni kb. 5 perc. Ha elkészült, megpuhult a rizst, egy ek olíva olajjal vagy kókuszolajjal keverjük össze villával, és tálalhatjuk a citromos sült csirke mellé.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: