Mit főzzek ma? Mi van a hűtőben?
Segítek! Gyorsan és egyszerűen…
A csirke minden bizonnyal, mindig jó választás. A csirkecomb az egyik legváltozatosabban felhasználható alapanyag: sütve, rántva, pörköltbe, raguba, húslevesbe egyaránt használható. Gyors és egyszerű…
Egy finom fűszeres sült csirkecombok ebédre vagy vacsorára, megbolondítva egy kis zöldséges raguval, és köretként isteni zöldalmás káposztasaláta, mely pár mozdulattal összekavarható… Nyami… Érdemes kipróbálni…
Kukoricás csirkeragu/zöldalmás káposztasalátával
Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb
5-10 dkg kolozsvári szalonna
4 ek kókuszolaj
Fűszerek a csirkéhez: – ízlés szerint
*cayenne bors
*őrölt ötbors fűszer
*Keleti fűszerkeverék
fokhagymapor
*Himalája só
Raguhoz:
1 dl fehérbor
½ marhahúsleves kocka
kb. 2 dl víz
1-1-1 db Kaliforniai paprika zöld, piros és sárga
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db nagyobb fokhagyma gerezd
1 db spanyol zellerszár
2 db krumpli
*Himalája só
őrölt *ötbors fűszer
1 konzerv kukorica (lé nélkül) vagy mirelit kukorica
Zöldalmás káposztasaláta:
½ fej kisebb lila káposzta
½ fej kisebb fehér káposzta
1 db nagy Golden zöld alma
1 db nagy sárgarépa
1 db zöldhagyma szárával együtt
pirított pekándió
Káposztasaláta öntet:
1 púpos ek görög joghurt
1 púpos ek majonéz
2 ek méz
3 ek *rizsecet
egy csipet *Himalája só
egy csipet őrölt *ötbors fűszer
egy csipet *chili pehely
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A csirkecombokat a fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. Majd tepsibe helyezzük, megöntözzük kókuszolajjal és 40 percig alufóliával lefedve süssük, majd a fóliát levéve, pirítsuk még 15 percig.
Amíg sül a csirkecombunk, készítsük el a zöldalmás káposztasalátát: Az almát csumázzuk ki, vágjuk szeletekre, majd vékony csíkokra, így tegyünk a káposztával is, vágjuk vékony csíkokra, és tegyük egy nagy tálba, majd reszeljük bele a sárgarépát, a zöldhagymát pedig karikára vágjuk hozzá. Kétcsipetnyi sóval, és egy csipetnyi borssal ízesítsük, majd jól keverjük össze és tegyük félre.
Majd keverjük össze a majonézes öntetet, a fenti hozzávalókkal és tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy az ízek összeérjenek, ezt követően keverjük össze a káposztával és tegyük vissza a hűtőbe.
A csirkecomb sül és hűsöl a káposztánk is, addig készítsük el a ragut. A hagymát vágjuk félbe, majd vastagabb szeletekre. A kaliforniai paprikát, paradicsomot, zellerszárat, krumplit vágjuk kockára. A fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.
A kolozsvári szalonnát vágjuk kockára, majd egy lábasba hevítsük fel a kókuszolajat, és kezdjük el pirítani, nem kell teljesen kipirítani, inkább olyan arany barna színe legyen, majd adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk tovább kb. 2-3 perc, majd a paprikát, paradicsomot és a zellerszárat is adjuk hozzá, pirítsuk tovább, a végén pedig dobjuk hozzá a felvágott fokhagymát.
Ha ezzel elkészültünk, akkor adjuk hozzá a krumplit, pirítsuk tovább, ez is kb. 2-3 perc, majd öntsük fel fehérborral. Ízesítésként reszeljük bele a marhahúsleves kockát, sózzuk, borsozzuk egy csipetnyi elég bele, mert a csirke is fűszerezett, a végén szükséges, akkor még ízesíthetjük, majd tegyük bele a megsült csirkecombokat, és öntsük fel egy kis vízzel, annyival, hogy kb. a csirke feléig érjen a ragus szósz, tehát nem kell, hogy ellepje. Főzzük össze, ez kb. 8-10 perc.
A végén tegyük hozzá a kukoricát, keverjük össze és kész is van. Ha fagyasztott kukoricát használunk, akkor még egy-két percig főzzük tovább.
Tálalásnál a kukoricás csirkeragu mellé kínáljuk a zöldalmás káposztasalátát, melyet megszórhatunk száraz serpenyőben pirított pekándióval…
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: