Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Kukoricás csirkeragu/zöldalmás káposztasalátával…

Mit főzzek ma? Mi van a hűtőben?

Segítek! Gyorsan és egyszerűen…

 

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval5

A csirke minden bizonnyal, mindig jó választás. A csirkecomb az egyik legváltozatosabban felhasználható alapanyag: sütve, rántva, pörköltbe, raguba, húslevesbe egyaránt használható. Gyors és egyszerű… 🙂 

 kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval6

 
Egy finom fűszeres sült csirkecombok ebédre vagy vacsorára, megbolondítva egy kis zöldséges raguval, és köretként isteni zöldalmás káposztasaláta, mely pár mozdulattal összekavarható… Nyami… 🙂 Érdemes kipróbálni… 

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval7

Kukoricás csirkeragu/zöldalmás káposztasalátával
Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb
5-10 dkg kolozsvári szalonna
4 ek kókuszolaj
Fűszerek a csirkéhez: – ízlés szerint
*cayenne bors
*őrölt ötbors fűszer
*Keleti fűszerkeverék
fokhagymapor
*Himalája só
Raguhoz:
1 dl fehérbor
½ marhahúsleves kocka
kb. 2 dl víz
1-1-1 db Kaliforniai paprika zöld, piros és sárga
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db nagyobb fokhagyma gerezd
1 db spanyol zellerszár
2 db krumpli
*Himalája só
őrölt *ötbors fűszer
1 konzerv kukorica (lé nélkül) vagy mirelit kukorica
Zöldalmás káposztasaláta:
½ fej kisebb lila káposzta
½ fej kisebb fehér káposzta
1 db nagy Golden zöld alma
1 db nagy sárgarépa
1 db zöldhagyma szárával együtt
pirított pekándió
Káposztasaláta öntet:
1 púpos ek görög joghurt
1 púpos ek majonéz
2 ek méz
3 ek *rizsecet
egy csipet *Himalája só
egy csipet őrölt *ötbors fűszer
egy csipet *chili pehely

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/

 kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval

Elkészítés:
A csirkecombokat a fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. Majd tepsibe helyezzük, megöntözzük kókuszolajjal és 40 percig alufóliával lefedve süssük, majd a fóliát levéve, pirítsuk még 15 percig.

Amíg sül a csirkecombunk, készítsük el a zöldalmás káposztasalátát: Az almát csumázzuk ki, vágjuk szeletekre, majd vékony csíkokra, így tegyünk a káposztával is, vágjuk vékony csíkokra, és tegyük egy nagy tálba, majd reszeljük bele a sárgarépát, a zöldhagymát pedig karikára vágjuk hozzá. Kétcsipetnyi sóval, és egy csipetnyi borssal ízesítsük, majd jól keverjük össze és tegyük félre.

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval1

Majd keverjük össze a majonézes öntetet, a fenti hozzávalókkal és tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy az ízek összeérjenek, ezt követően keverjük össze a káposztával és tegyük vissza a hűtőbe.

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval2 

A csirkecomb sül és hűsöl a káposztánk is, addig készítsük el a ragut. A hagymát vágjuk félbe, majd vastagabb szeletekre. A kaliforniai paprikát, paradicsomot, zellerszárat, krumplit vágjuk kockára. A fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.

A kolozsvári szalonnát vágjuk kockára, majd egy lábasba hevítsük fel a kókuszolajat, és kezdjük el pirítani, nem kell teljesen kipirítani, inkább olyan arany barna színe legyen, majd adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk tovább kb. 2-3 perc, majd a paprikát, paradicsomot és a zellerszárat is adjuk hozzá, pirítsuk tovább, a végén pedig dobjuk hozzá a felvágott fokhagymát.

 kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval4

Ha ezzel elkészültünk, akkor adjuk hozzá a krumplit, pirítsuk tovább, ez is kb. 2-3 perc, majd öntsük fel fehérborral. Ízesítésként reszeljük bele a marhahúsleves kockát, sózzuk, borsozzuk egy csipetnyi elég bele, mert a csirke is fűszerezett, a végén szükséges, akkor még ízesíthetjük, majd tegyük bele a megsült csirkecombokat, és öntsük fel egy kis vízzel, annyival, hogy kb. a csirke feléig érjen a ragus szósz, tehát nem kell, hogy ellepje. Főzzük össze, ez kb. 8-10 perc.

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval3 

A végén tegyük hozzá a kukoricát, keverjük össze és kész is van. Ha fagyasztott kukoricát használunk, akkor még egy-két percig főzzük tovább.

Tálalásnál a kukoricás csirkeragu mellé kínáljuk a zöldalmás káposztasalátát, melyet megszórhatunk száraz serpenyőben pirított pekándióval… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!