Kukoricás csirkeragu/zöldalmás káposztasalátával…

Mit főzzek ma? Mi van a hűtőben?

Segítek! Gyorsan és egyszerűen…

 

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval5

A csirke minden bizonnyal, mindig jó választás. A csirkecomb az egyik legváltozatosabban felhasználható alapanyag: sütve, rántva, pörköltbe, raguba, húslevesbe egyaránt használható. Gyors és egyszerű… 🙂 

 kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval6

 

Egy finom fűszeres sült csirkecombok ebédre vagy vacsorára, megbolondítva egy kis zöldséges raguval, és köretként isteni zöldalmás káposztasaláta, mely pár mozdulattal összekavarható… Nyami… 🙂 Érdemes kipróbálni… 

kukoricas-csirkeragu-zoldalmas-kaposztasalataval7

Kukoricás csirkeragu/zöldalmás káposztasalátával

Hozzávalók:

8 db felső csirkecomb

5-10 dkg kolozsvári szalonna

4 ek kókuszolaj

Fűszerek a csirkéhez: – ízlés szerint

*cayenne bors

*őrölt ötbors fűszer

*Keleti fűszerkeverék

fokhagymapor

*Himalája só

Raguhoz:

1 dl fehérbor

½ marhahúsleves kocka

kb. 2 dl víz

1-1-1 db Kaliforniai paprika zöld, piros és sárga

1 db vöröshagyma

2 db paradicsom

2 db nagyobb fokhagyma gerezd

1 db spanyol zellerszár

2 db krumpli

*Himalája só

őrölt *ötbors fűszer

1 konzerv kukorica (lé nélkül) vagy mirelit kukorica

Zöldalmás káposztasaláta:

½ fej kisebb lila káposzta

½ fej kisebb fehér káposzta

1 db nagy Golden zöld alma

1 db nagy sárgarépa

1 db zöldhagyma szárával együtt

pirított pekándió

Káposztasaláta öntet:

1 púpos ek görög joghurt

1 púpos ek majonéz

2 ek méz

3 ek *rizsecet

egy csipet *Himalája só

egy csipet őrölt *ötbors fűszer

egy csipet *chili pehely

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

A csirkecombokat a fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. Majd tepsibe helyezzük, megöntözzük kókuszolajjal és 40 percig alufóliával lefedve süssük, majd a fóliát levéve, pirítsuk még 15 percig.



Amíg sül a csirkecombunk, készítsük el a zöldalmás káposztasalátát: Az almát csumázzuk ki, vágjuk szeletekre, majd vékony csíkokra, így tegyünk a káposztával is, vágjuk vékony csíkokra, és tegyük egy nagy tálba, majd reszeljük bele a sárgarépát, a zöldhagymát pedig karikára vágjuk hozzá. Kétcsipetnyi sóval, és egy csipetnyi borssal ízesítsük, majd jól keverjük össze és tegyük félre.

Majd keverjük össze a majonézes öntetet, a fenti hozzávalókkal és tegyük be a hűtőbe 15 percre, hogy az ízek összeérjenek, ezt követően keverjük össze a káposztával és tegyük vissza a hűtőbe.

 

A csirkecomb sül és hűsöl a káposztánk is, addig készítsük el a ragut. A hagymát vágjuk félbe, majd vastagabb szeletekre. A kaliforniai paprikát, paradicsomot, zellerszárat, krumplit vágjuk kockára. A fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.

A kolozsvári szalonnát vágjuk kockára, majd egy lábasba hevítsük fel a kókuszolajat, és kezdjük el pirítani, nem kell teljesen kipirítani, inkább olyan arany barna színe legyen, majd adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk tovább kb. 2-3 perc, majd a paprikát, paradicsomot és a zellerszárat is adjuk hozzá, pirítsuk tovább, a végén pedig dobjuk hozzá a felvágott fokhagymát.

 

Ha ezzel elkészültünk, akkor adjuk hozzá a krumplit, pirítsuk tovább, ez is kb. 2-3 perc, majd öntsük fel fehérborral. Ízesítésként reszeljük bele a marhahúsleves kockát, sózzuk, borsozzuk egy csipetnyi elég bele, mert a csirke is fűszerezett, a végén szükséges, akkor még ízesíthetjük, majd tegyük bele a megsült csirkecombokat, és öntsük fel egy kis vízzel, annyival, hogy kb. a csirke feléig érjen a ragus szósz, tehát nem kell, hogy ellepje. Főzzük össze, ez kb. 8-10 perc.

 

A végén tegyük hozzá a kukoricát, keverjük össze és kész is van. Ha fagyasztott kukoricát használunk, akkor még egy-két percig főzzük tovább.

Tálalásnál a kukoricás csirkeragu mellé kínáljuk a zöldalmás káposztasalátát, melyet megszórhatunk száraz serpenyőben pirított pekándióval… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »