Kókuszos lime torta/Agave lime sziruppal és tejszínhabbal…

Ha ezt a finom sütit megkóstolod, bizony gyengéden felébreszti az érzékeidet… 🙂

kokuszos-lime-torta-agave-sziruppal-es-tejszinhabbal1

Csak 30 perc! Kevés munkával a mennybe érni nem rossz teljesítmény, ezzel a sütivel pedig most át is élheted… 🙂 hiszen egészséges és isteni finom… Nyami-nyami… 🙂

Kezdőknek – fiataloknak és mindenkinek ajánlom, aki szeret büntetlenül nassolni… 🙂

kokuszos-lime-torta-agave-sziruppal-es-tejszinhabbal

Kókuszos lime torta/Agave lime sziruppal és tejszínhabbal

Hozzávalók:

125 g vaj

1½ csésze kókuszcukor – (125 ml-es ½ Cup mérve: a 1½)

4 db tojás

100 ml kókuszolaj adunk hozzá még, és szintén jól elkeverjük.

375 ml őrölt mandula – (1 Cup=250 ml + ½ Cup=125 ml)

125 ml Bio fehér tönköly liszt – (1/2 Cup=125 ml) 

Ha teljesen gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, akkor liszt helyett, használjatok őrölt mandulát, nekem ki kellett egészítenem, mert csak a fenti mennyiségű őrölt mandulám volt otthon)

1 csomag sütőpor

250 ml (1 Cup) kókuszreszelék

3-4 db lime leve

1 db lime reszelt héja

Öntet:

100 ml Agave szirup

1 db lime leve

Mennyiségek méréséhez, az alábbi blog bejegyzésemnél találtok információt:

https://mediterran.cafeblog.hu/2016/07/31/merleg-nelkul-jo-ha-tudjuk/

Elkészítés:

A vajat, a cukorral keverjük el egy robotgéppel habosra.

Ezt követően, egyenként adagoljuk hozzá a 4 db tojást, és jó keverjük el. Keverjük hozzá a kókuszolajat.

Ha készen vagyunk, akkor egy fakanál segítségével keverjük hozzá az őrölt mandulát, a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport.

Facsarjunk ki 3-4 lime levét és 1 lime reszelt héját is keverjük bele. 

*Tipp: a lime-ból a leve könnyebben kifacsarható, ha előtte a konyha pulton kezünkkel meggörgetjük)

Ha elkészültünk, akkor tegyük egy sütőpapírral kibélelt torta formába, és 180 fokon 20-40 perc alatt süssük készre. Nekem gázsütőn: 25 perc kellett.

Amíg sül a sütink, az agave szirupot keverjünk össze a lime levével, ez lesz a szirupos öntet.

Ha elkészült a kókuszos tortánk, akkor tálalásnál lime sziruppal megöntözzük a torta szeleteket, reszeljünk rá lime héját díszítésként, kínálhatunk hozzá tejszínhabot: (habszifonba, vagy habverővel felvert legyen, ne a bolti növényi flakonos).

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »