Zöldséges fűszeres babragu/jázmin rizzsel…

Gyors egytálétel nemcsak hétköznapra, hanem kiváló hétvégére is… 🙂

 

 

Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! Mind a tíz ujjadat megnyalod utána!

Szeretem az ilyen egyszerű ételeket is, mert laktató, finom és hamar elkészíthető, utána pedig pihenhetünk mi is együtt a családdal… 🙂

 

Zöldséges fűszeres babragu-jázmin rizzsel

Hozzávalók:


1 zacskó száraz bab vagy 3 konzerv bab

30 dkg füstölt hús vagy pörc

2 gerezd nagy fokhagyma

10 dkg kolozsvári húsos szalonna

1-1-1 db Kaliforniai paprika – piros/zöld/sárga

1 db nagy vöröshagyma

2 szál zöldhagyma – zöldjével együtt

1-2 szál spanyol zeller

1 db nagy paradicsom

3 ek kókuszolaj

1 ek tápióka liszt

½ szál tüzes száraz kolbász

Fűszerek:

1 kk cayenne bors

½ kk kakukkfű

1 csipet chili pehely

1 kk őrölt *ötbors fűszer

½ kk őrölt kömény

2-3 db babérlevél

*Himalája só – ízlés szerint

Köret:

Jázmin rizs

*Himalája só

kókuszolaj

1 csokor petrezselyem – apróra vágva

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk egy tálba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. (De ha valaki nagyon siet, és nincs ideje, akkor 2-3 konzerv babbal készítse el, melyről leöntjük a babkonzerv levét, felhasználás előtt.)

A szárazbabot, amit előző este beáztattunk, a füstölt hússal, fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni, annyi vízzel hogy épphogy ellepje. Amíg fő a hús és a bab, vágjuk fel a kolozsvári szalonnát csíkokra, zöldhagymát, spanyol zeller szára karikára, a paprikát, hagymát apróra, a paradicsomot kockára.

Majd egy lábasba hevítsünk fel kókuszolajat és tegyük bele, a szalonnát pirítsuk egy kicsit, majd az apróra vágott hagymát, dinszteljük tovább pár perc, majd a paprikát is adjuk hozzá. Tovább pirítsuk egy kicsit kb. 3 perc.

Ezt követően adjuk hozzá a babot és a füstölt húst, pirítsuk össze még egy – két perc. A fenti fűszerekkel ízesítsük, és adjuk hozzá a tápióka lisztet, és utána merjünk rá, egy merőkanál segítségével, fokozatosan a babos húsléből, annyit, hogy sűrű szaftos maradjon.

Vágjuk vékony karikára a kolbászt és, egy száraz serpenyőbe pirítsuk meg, majd azt is adjuk hozzá a bab ragunkhoz. Sózzuk, ha szükséges, de vigyázva, mert a füstölt hús és a kolozsvári szalonna is sós. Főzzük össze, és készen is van.

Ezt a finom, zöldséges babragut, jázmin rizzsel tálaljuk, melyet megszórunk apróra vágott petrezselyemmel, karikára vágott zöldhagymával.

A rizs elkészítését itt találjátok:

https://mediterran.cafeblog.hu/2015/03/24/mexikoi-chili-con-carnebasmati-rizzsel/

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »