Házi sajtszósz nachossal – mint a moziban…

Ha este mozi helyett esetleg letöltenétek egy filmet, ezt a finomságot ki ne hagyjátok, én így készítem, tökéletesre fejlesztett házi sajtszószom nachossal, tényleg olyan, mint a moziban… 🙂

 

 hazi-sajtszosz-nacossal-es-zoldsegekkel2

 

Egy finom mártogatóssal igazi élmény és a család nem csak pop-cornt fog kérni az esti filmhez. Pikáns szósszal a legjobb, de csak óvatosan a csípőssel, ha gyerekeknek készül, azt el lehet hagyni… Isteni finom, és abbahagyhatatlan finomság, sőt vendégvárónak is kiváló, hamar elkészíthető. Nem győzőm készíteni. 🙂

 

hazi-sajtszosz-nacossal-es-zoldsegekkel4

 

Házi sajtszósz nachossal és zöldségekkel

Hozzávalók:

1 nagy zacskó sós natúr tortilla chips

Kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)

sárgarépa

Sajtszószhoz:

100 ml tejszín

egy löttyintésnyi fehérbor

4 db háromszög sajt

1 doboz tejszínes krémsajt fele

7 dkg gouda sajt (én laktózmenteset használtam és lereszeltem)

egy csipet *chili pehely

egy csipet *ötbors őrölt fűszer

½ kk cayenne bors

1 db apróra vágott fetával töltött cseresznyepaprika, vagy natúr savanyított cseresznyepaprika – aki szereti a csípőset, ízlés szerint, de elhagyható, főleg ha gyerekeknek is készül

1 ek light majonéz

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

Egy lábasba beleöntjük a tejszín és a fehérbort, ezt elkezdjük felmelegíteni, amikor már meleg, beletesszük a háromszög sajtokat és elkeverjük, úgy hogy elolvadjon a sajt.

Ezt követően adjuk hozzá a tejszínes krémsajtot, ha ez is elolvadt, akkor következhet a lereszelt sajt, ezt viszont fokozatosan adagoljuk, mindig várjuk meg, amíg elolvad az előző adag, amit beletettünk. Kapcsoljuk le alatta a hőt.

Ízesítsük a chili pehellyel, ötbors fűszerrel és cayenne borssal. Majd igény szerint, vághatunk fel apróra fetával töltött cseresznyepaprikát, vagy natúr savanyított cseresznyepaprikát, és ezt is hozzá keverjük, persze, aki szereti a csípőset. A végén keverjünk bele egy evőkanál light majonézt.

Amennyiben túl sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel. A lényeg jól keverjük el. Nem kell forralni, a lényeg mindig, hogy elolvadjon a sajt. Akinek nagy a családja, az duplázza meg az adag mennyiséget.

Vágjuk csíkokra a színes kaliforniai paprikákat, sárgarépát, spanyol zellert és kínáljuk nachossal a sajtszószt, megszórhatjuk chili pehellyel is a tetejét, vagy a cseresznye paprikát apróra vágás helyett, a tetejére is karikázhatjuk, ki ahogyan szereti. Nekem mondjuk jobb, ha apróra vágom és belekeverem, mert így nem olyan nagyon égeti a szám az erős paprika… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »