Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Olasz paradicsomos fokhagymás tészta/parmezánnal megszórva…

Varázsold otthonodba, az olasz éttermek hangulatát, csak egy igazi, hagyományos olasz ételt kell készítened… 🙂

 

olasz-paradicsomos-fokhagymas-teszta-parmezannal-megszorva2

 

Készítsd el ezt a mennyeien finom itáliai receptet, mely egyszerű, gyors és 15 perc alatt készen van és tálalhatod is… 🙂

Az olaszok szinte minden étkezés előtt tésztát esznek, száz és száz féle formában, szószokkal. Ezen az oldalon ezen kívül, plusz megtalálod még az én tésztás további receptjeimet. Meg fogsz lepődni, némelyik mennyire egyszerű és mennyire finom! Kezdők is bátran elkészíthetik… 🙂 Arról nem is beszélve, hogy ez az egyik nagy kedvencem, bármikor tudnám enni… 🙂

 

olasz-paradicsomos-fokhagymas-teszta-parmezannal-megszorva4

 

Olasz paradicsomos fokhagymás tészta/parmezánnal megszórva
Hozzávalók:

2 doboz nagy koktélparadicsom
4 gerezd nagy fokhagyma
*Himalája só – ízlés szerint
1 doboz Barilla színes tészta
reszelt parmezán sajt
friss bazsalikom
2 ek kókuszolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/

olasz-paradicsomos-fokhagymas-teszta-parmezannal-megszorva

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós forrásban lévő vízbe.

A tészta főzését én így készítem, így elkerülöm a túlfőzést az alábbi módszerrel: A Barilla tészta leírása alapján, a forrásban lévő, lobogó vízbe dobjuk a tésztát, 8 perc a főzés idő, ezt követően, a tésztát leszűrjük. – viszont én a tésztát kb. 3-4 percig főzőm, utána lekapcsolom a hőt alatta, és fedő alatt még a vízben gőzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb idő kell, persze közben megkóstolva, hogy “al dente” legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfőzve.-

Itt találsz bővebb információt a Barilla tésztáról és annak főzéséről:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm

olasz-paradicsomos-fokhagymas-teszta-parmezannal-megszorva3

A koktélparadicsomot félbe, a bazsalikomot és a fokhagymát apróra vágjuk fel.  A parmezán sajtot reszeljük le. Egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, majd tegyük bele a fokhagymát, egy kicsit keverjük el, így a fokhagyma illataromája fellazul.

olasz-paradicsomos-fokhagymas-teszta-parmezannal-megszorva6

Majd dobjuk bele a koktélparadicsomot, sózzuk, keverjük össze. 2-3 percig kevergessük, majd dobjuk rá az apróra vágott bazsalikomot, keverjük össze és mehet rá a kifőzött tészta, jól keverjük át, és azonnal tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

olasz-paradicsomos-fokhagymas-teszta-parmezannal-megszorva7

További tésztás étel receptjeimről, itt olvashatsz:
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/09/06/pulyka-husos-tejszines-sajtos-teszta/
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/10/03/spanyol-rio-mare-tonhalas-tesztasalata/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/09/22/marrakeshi-gombas-sonkassajtos-torchietti-teszta/
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/11/20/mediterran-sult-csirke-olasz-modratesztaval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/03/12/jamaicai-mediterran-szuzpecsenyeszoszos-petrezselymes-tesztaval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/12/09/baconos-sonkas-tejszines-spagetti-alla-carbonara/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/06/tejszines-sult-paradicsomos-fokhagymas-spagetti/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/29/feherboros-marrakeshi-csirkes-ragukaposztaval-es-sult-tesztaval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2016/04/27/sult-tofu-zoldseges-rizstesztavalpiritott-mogyoroval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/05/30/tejszines-sajtos-carbonarapiritott-spargaval-es-gombaval/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!