Olasz paradicsomos fokhagymás tészta/parmezánnal megszórva
Hozzávalók:
2 doboz nagy koktélparadicsom
4 gerezd nagy fokhagyma
*Himalája só – ízlés szerint
1 doboz Barilla színes tészta
reszelt parmezán sajt
friss bazsalikom
2 ek kókuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós forrásban lévő vízbe.
A tészta főzését én így készítem, így elkerülöm a túlfőzést az alábbi módszerrel: A Barilla tészta leírása alapján, a forrásban lévő, lobogó vízbe dobjuk a tésztát, 8 perc a főzés idő, ezt követően, a tésztát leszűrjük. – viszont én a tésztát kb. 3-4 percig főzőm, utána lekapcsolom a hőt alatta, és fedő alatt még a vízben gőzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb idő kell, persze közben megkóstolva, hogy “al dente” legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfőzve.-
Itt találsz bővebb információt a Barilla tésztáról és annak főzéséről:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm
A koktélparadicsomot félbe, a bazsalikomot és a fokhagymát apróra vágjuk fel. A parmezán sajtot reszeljük le. Egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, majd tegyük bele a fokhagymát, egy kicsit keverjük el, így a fokhagyma illataromája fellazul.
Majd dobjuk bele a koktélparadicsomot, sózzuk, keverjük össze. 2-3 percig kevergessük, majd dobjuk rá az apróra vágott bazsalikomot, keverjük össze és mehet rá a kifőzött tészta, jól keverjük át, és azonnal tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
További tésztás étel receptjeimről, itt olvashatsz:
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/09/06/pulyka-husos-tejszines-sajtos-teszta/
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/10/03/spanyol-rio-mare-tonhalas-tesztasalata/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/09/22/marrakeshi-gombas-sonkassajtos-torchietti-teszta/
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/11/20/mediterran-sult-csirke-olasz-modratesztaval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/03/12/jamaicai-mediterran-szuzpecsenyeszoszos-petrezselymes-tesztaval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/12/09/baconos-sonkas-tejszines-spagetti-alla-carbonara/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/06/tejszines-sult-paradicsomos-fokhagymas-spagetti/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/29/feherboros-marrakeshi-csirkes-ragukaposztaval-es-sult-tesztaval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2016/04/27/sult-tofu-zoldseges-rizstesztavalpiritott-mogyoroval/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/05/30/tejszines-sajtos-carbonarapiritott-spargaval-es-gombaval/