Vörösboros szószos sült karaj tésztával és hagymás-uborka salátával…

Egyszerű, gyors és fantasztikus!

 

vorosboros-szoszos-sult-karaj-tesztaval-es-uborkasalataval1

 

Ehhez a főfogáshoz alig kell néhány dolog, és pikk-pakk elkészül, a végeredmény pedig fenséges… 🙂

vorosboros-szoszos-sult-karaj-tesztaval-es-uborkasalataval3

 

A fűszeres, omlós sült húsoknak nincsen párja, és nem is olyan bonyolult elkészíteni némelyiket, mint azt gondolnád. Pár fűszer, egy jó pác, jó minőségű hús, és egy kis befektetett munka, ennyi kell a tökéletes végeredményhez, hogy aztán jóízűen fogyaszthasd a szaftos falatokat… 🙂 Érdemes kipróbálni, sőt kezdőknek is ajánlom…

 

vorosboros-szoszos-sult-karaj-tesztaval-es-uborkasalataval4

 Vörösboros szószos sült karaj tésztával és hagymás-uborka salátával

Hozzávalók:


6-8 szelet karaj

*Himalája só

*ötbors őrölt fűszer

5 dkg kolozsvári szalonna

1 kisebb szál póréhagyma

1 szál zöldhagyma

6 db füge

6 db datolya

Pác:

6 ek *édes chili szósz

2 ek *szójaszósz

Fűszerek:

2 db szegfűszeg

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet lestyán

1 csipet borsikafű

1 csipet rozmaring

1 csipet őrölt kardamom

250 ml félédes vörösbor

4 ek kókuszolaj és 1 kk vaj

Köret:

“Barilla” színes tészta vagy “Barilla” gluténmentes tészta

Hagymás uborka saláta:

1 db kígyó uborka

1 szál zöldhagyma

2 ek friss citrom leve

egy nagy csipet cukor

2 csipet *Himalája só

egy csipet *ötbors fűszer

egy löttyintésnyi olívaolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

Egy tálba összekeverjük az édes chili szószt és a szójaszószt. A kb. ½ cm-re vágott szeletelt karajt sózzuk, borsozzuk, majd a tálba lévő szószba beletesszük, és jól elkeverjük, hogy a pác mindenhol érje, tegyük félre és hagyjuk pácolódni legalább fél órát.



Addig készítsük elő a többi hozzávalót. Az uborkát reszeljük le vékony szeletekre, vágjuk hozzá a zöldhagymát. Keverjük össze az öntetet. Egy kis befőttes üvegbe tegyük bele a friss citrom levét, cukrot, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá egy löttyintésnyi olíva olajat és rázzuk össze. Majd mehet a hagymás-uborka salátára. Tegyük a hűtőbe.

Vágjuk fel apró kockára a fügét, datolyát, majd a póréhagymát félbe és fél karikára, zöldhagymát karikára, szalonnát kockára.

Majd egy serpenyőbe tegyünk kókuszolajat, vajat és pirítsuk meg egy kicsit a szalonnát, szedjük ki, majd a húst, ezt is szedjük ki egy tányérra. Ezután a póréhagymát, zöldhagymát kezdjük el pirítani, majd mehet hozzá a datolya és a füge, jól keverjük el, és pirítsuk össze.

Ezután visszatehetjük a szalonnát és a húst, és a hozzávalónál lévő fűszerekkel ízesítsük, keverjük el, majd öntsük fel vörösborral, lefedve kis lángon főzzük puhára a húst. Addigra felére csökken és sűrű szaftos lesz a szósz is.

Amíg fő a karaj, addig főzzük ki a tésztát, lobogó sós vízbe. Majd szűrjük le. Ha készen vagyunk, akkor a vörösboros szószos sült karajt tálaljuk a tésztával és a hagymás-uborkasalátával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »