10 perces gyümölcsös desszert karamell szósszal/mandula pehellyel és grillázzsal…

Ha gyorsan szeretnél valami finomat, ezt mindenképpen készítsd el!

Sütés nélküli finomság! Akár vendégvárónak is kiváló, a gyerekek meg teljesen odáig lesznek érte, meg vissza… 🙂

  

Ez egy gyerekkori nagy kedvencem, anyukám készítette mindig, ha gyorsan szerettünk volna valami finomat. Én imádom, a tejszínes savanykás gyümölcsöt benne, ahogyan beleharapsz, csak úgy szétpukkan a szádban, és az édességét csak a babapiskóta adja, hát mit is mondjak, még mindig elvarázsol… 🙂

Persze variáltam most egy kicsit rajta, adtam hozzá egy kis karamell szószt, hát csúcs lett… 🙂 A ropogósságát mandulás grillázzsal és a mandula pehellyel koronáztam meg. Érdemes elkészíteni, sőt kezdőknek is ajánlom…

Gyümölcsös desszert karamell szósszal/mandula pehellyel és grillázzsal

Hozzávalók:


750 g vegyes bogyós mirelit gyümölcs (málna,szeder,áfonya,ribizli stb. vegyesen)

1 nagy csomag babapiskóta: (ebből 2 zacskónyit használtam fel)

2 zacskó 250 ml tejszínhab

Díszítés:

karamell szósz (de bármi lehet a díszítés, lehet csokoládé szósz is, ezt készen vettem)

mandulás keksz-grillázs – ennek az elkészítését itt találod:

https://mediterran.cafeblog.hu/2017/01/08/roppanos-mandulas-kekszcsokoladeval/

mandula pehely

Elkészítés:

A vegyes gyümölcsöt, egy tálba töltjük.

A babapiskótát hirtelen tejben megforgatjuk és egy jénai tálba, egy sorba lerakjuk szorosan.



Majd a habszifonba elkészítjük a tejszínhabot kétszerre. Ha készen vagyunk, rányomjuk a kész tejszínhabot a gyümölcsre, óvatosan elkeverjük, majd megcsináljuk a másik zacskó tejszín is, és ezt is rányomjuk a vegyes mirelit bogyós gyümölcsünkre, és elkeverünk óvatosan.

Majd ezt követően rákanalazzuk a felét, a babapiskótára, következhet a következő sor babapiskóta, melyet szintén megforgatunk tejbe, és ellenkező irányba tegyük le sorba, majd megint jön a gyümölcsös tejszínes hab. És készen is vagyunk. 15-30 percre tegyük a hűtőbe és már is ehetjük ezt a finomságot.

Díszíthetjük karamell szósszal, mandulás grillázzsal, és mandula pehellyel – ezt akár meg is piríthatjuk egy üres serpenyőbe -. De persze, bármi lehet a díszítés, akár csokoládészósz/mandulapehellyel vagy bármi, amit szeretünk. Vagy bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, csak málnás, ribizlis stb… Én egy fagyis kanállal szedtem gombócokat ebből a finom egyszerű és gyors gyümölcsös desszertből a tányérra, pohárba, szinte megtévesztően olyan, mintha fagylaltot kínálnánk. Szóval lehetne akár ez egy 10 perces hamis fagylalt is… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »