Gyümölcsös desszert karamell szósszal/mandula pehellyel és grillázzsal
Hozzávalók:
750 g vegyes bogyós mirelit gyümölcs (málna,szeder,áfonya,ribizli stb. vegyesen)
1 nagy csomag babapiskóta: (ebből 2 zacskónyit használtam fel)
2 zacskó 250 ml tejszínhab
Díszítés:
karamell szósz (de bármi lehet a díszítés, lehet csokoládé szósz is, ezt készen vettem)
mandulás keksz-grillázs – ennek az elkészítését itt találod:
https://mediterran.cafeblog.hu/2017/01/08/roppanos-mandulas-kekszcsokoladeval/
mandula pehely
Elkészítés:
A vegyes gyümölcsöt, egy tálba töltjük.
A babapiskótát hirtelen tejben megforgatjuk és egy jénai tálba, egy sorba lerakjuk szorosan.
Majd a habszifonba elkészítjük a tejszínhabot kétszerre. Ha készen vagyunk, rányomjuk a kész tejszínhabot a gyümölcsre, óvatosan elkeverjük, majd megcsináljuk a másik zacskó tejszín is, és ezt is rányomjuk a vegyes mirelit bogyós gyümölcsünkre, és elkeverünk óvatosan.
Majd ezt követően rákanalazzuk a felét, a babapiskótára, következhet a következő sor babapiskóta, melyet szintén megforgatunk tejbe, és ellenkező irányba tegyük le sorba, majd megint jön a gyümölcsös tejszínes hab. És készen is vagyunk. 15-30 percre tegyük a hűtőbe és már is ehetjük ezt a finomságot.
Díszíthetjük karamell szósszal, mandulás grillázzsal, és mandula pehellyel – ezt akár meg is piríthatjuk egy üres serpenyőbe -. De persze, bármi lehet a díszítés, akár csokoládészósz/mandulapehellyel vagy bármi, amit szeretünk. Vagy bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, csak málnás, ribizlis stb… Én egy fagyis kanállal szedtem gombócokat ebből a finom egyszerű és gyors gyümölcsös desszertből a tányérra, pohárba, szinte megtévesztően olyan, mintha fagylaltot kínálnánk. Szóval lehetne akár ez egy 10 perces hamis fagylalt is… 🙂
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza