Csirkés marokkói ragu/hétféle zöldségekkel…

Marokkó adta az ihletet, hogy elkészítsem ezt a sok zöldséges ragumat, most rizzsel… 🙂

Persze egy kicsit, azért a mi ízlésvilágunkra formálva.

 

Azért a (7-es) szám, mert úgy tartják Marokkóban, hogy az szerencsét hoz, ezért készítik majdnem mindennap a „hétféle zöldségekkel készült ragut kuszkusszal”.

Isteni finom, érdemes elkészíteni, sőt kezdők is bátran hozzáfoghatnak, mert nem egy bonyolult étel… 🙂

Aki, esetleg kuszkusszal szeretné elkészíteni, annak ajánlom az alábbi blog bejegyzésemet segítségül:

Marokkói izraeli kuszkusz variációk:

https://mediterran.cafeblog.hu/2014/09/10/inyenc-marokkoi-izraeli-kuszkusz-variaciok/

Csirkés marokkói ragu/hétféle zöldségekkel

Hozzávalók:


60 dkg csirkecombfilé

5 dkg füstölt sertéscomb

1 db fehérrépa

2 db sárgarépa

2 db baby cukkini

1 db kisebb padlizsán

15-20 dkg sütőtök

1 konzerv csicseriborsó

½ Kaliforniai paprika (piros-zöld-sárga)

2 db nagy paradicsom

1 nagy gerezd fokhagyma

1 fej lila hagyma

1 szál zöldhagyma

egy löttyintésnyi fehérbor

4 dkg mazsola

Fűszerek:

½ kk *kurkuma

½ kk pirospaprika

2 csipet fahéj

*ötbors őrölt fűszer

*Himalája só

egy nagy csipet *sáfrány

egy csipet *cayenne bors

egy nagy csipet *chili pehely

½ csokor koriander vagy petrezselyem

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A húst vágjuk kisebb kockára, sózzuk és borsozzuk. A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk fel kockára. Majd ezt követően 1 ek kókuszzsír és egy kis darabka vajat hevítsünk fel egy lábasba, és a húst pirítsuk meg egy kicsit, majd szedjük ki.

Ezt követően tegyük bele a kockára vágott füstölt sertéscombot, pirítsuk egy kicsit. Ezután jöhet az apróra vágott lila hagyma, zöldhagyma, egy csipet cukorral dinszteljük meg, majd közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a felvágott zöldségeket (kivéve a cukkinit) és a húst.

A fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, adjunk hozzá egy löttyintésnyi fehérbort és keverjük el, majd még egy pár percig pirítsuk együtt. Majd adjunk hozzá egy nagy bögre vizet, vagy csirkealaplevet és lefedve főzzük tovább. Majd kb. 15 perc után adjuk hozzá a cukkinit és a mazsolát, majd a csicseriborsót, és még 10 percig főzzük.

Rizzsel tálaljuk, vagy bármi más körettel, amit szeretünk. Pld. kuszkusz, bulgur vagy quinoa, mely szintén gluténmentes, mint a rizs.

Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »