Fűszeres olajban pácolt sült csirke/gránátalma salsával és pirított burgonyával…

Kívül ropogós, belül puha. Ez a sült csirkecomb recept is nagy kedvenc nálunk, főleg amikor sietős napjaim vannak, és nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni.

 

A fűszeres sült csirkecombok csak magukban irulnak-pirulnak a sütőben, ízletesek és nagyon finomak. Ki tudna ellenállni egy frissen sült, fűszeres ropogós sült csirkecombnak, hát én bizony nem… 🙂 Nagyon egyszerű, a kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik… 🙂

 



Fűszeres olajban pácolt sült csirke/gránátalma salsával és pirított burgonyával

Hozzávalók:


6 db felső csirkecomb

*ötbors őrölt fűszer

*Himalája só

5 db lila hagyma negyedekbe vágva

1 db narancs negyedekbe vágva

6 közepes burgonya

*sült burgonya fűszerkeverék

1 ek kókuszzsír vagy olíva olaj

Fűszerolaj a pácoláshoz:

½ kk cayenne bors

1 kk őrölt kömény

2 nagy csipet *chili pehely

1 db citrom leve

3 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek szójaszósz

egy löttyintésnyi olíva olaj

Gránátalma salsa:

1 db gránátalma

½ csokor apróra vágott petrezselyem

1 maréknyi natúr pisztácia – durvára vágva

3 ek extra szűz olívaolaj

1 db nagyobb narancs leve

egy csipet *Himalája só

egy csipet cukor

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Majd a hozzávalóknál lévő fűszer olajat, tegyük egy tálba és keverjük össze. Ezt követően, tegyük a csirkecombokat a pácba, és jól forgassuk meg, majd egy éjszakán keresztül, lefedve a hűtőbe hagyjuk pácolódni.

Ezután a lila hagymát és a narancsot vágjuk negyed cikkekre, és tegyük egy tepsibe. Majd tegyük rá a fűszerolajban pácolódott csirkecombokat.

Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk nagyobb kockákra, majd sült burgonya fűszerkeverékkel ízesítsük/szórjuk meg, és helyezzük a csirkecombok közé. Ezután a maradék páclevet öntsük a csirkecombok tetejére, és locsoljuk meg olíva olajjal, vagy tegyünk rá egy kis kókuszzsírt elosztva.

Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 50-60 percig alufóliával lefedve, majd a fóliát eltávolítva még 15-20 percig süssük ropogósra. A sütési idő függ a csirkecombok nagyságától. Én azt szeretem, ha jól át van sütve és ropogós kívül, belül puha.

Amíg sül a fűszerolajban pácolt tepsis csirkénk, addig készítsük el a gránátalma salsát. A gránátalma salsa hozzávalóknál lévő alapanyagokat tegyük egy tálba és jól keverjük el. Majd hűtőbe téve 20 percig állni hagyjuk.

Ha megsült a fűszeres olajban pácolt sült csirkénk, tálaljuk a pirított burgonyával és a gránátalma salsával, díszítjük petrezselyemmel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »