Almás röszti – mangós burgerrel és pikáns szósszal…

Érdekes ugye?

Ellenállhatatlan gyors étel, melyet házilag pikk-pakk elkészíthetünk, legyen az reggeli, ebéd vagy vacsora… 🙂

 

Így még biztosan nem kóstoltál gyors kaját. Bármelyik étkezést is választod, ezt bizony ki ne hagyd! Gondoltam egy nagyot, álmodtam egy merészet… 🙂 mivel szeretem a rösztit, szeretem a burgert, imádom a sajtot, na meg a pikáns szószt, miért is nem lehetne gyorsan ebből egy burger?… 🙂

 

Én ezt egy vacsorára dobtam össze, későn értem haza, és gyorsan kellett valami a családnak! Tovább is van, mondjam még?… Imádom a családom, de bírom ám nagyon, a hozzám intézett kívánság listát, legyen egészséges, gyors, laktató, finom, és ja, még arról se feledkezzek meg, hogy glutén érzékeny is ehessen belőle, vagy kétfelé kell főznöm… 🙂 “No, not a problem”, mindig minden megoldva, egy kis agyalással, de megoldva! Próbáljátok ki, Ti is, egyszerűen isteni lett, nyammogva csak annyit kérdeztek, van még???… 🙂

 

Almás röszti – mangós burgerrel és pikáns szósszal

Almás röszti

Hozzávalók:


4 db közepes burgonya

2 db zöld alma

2 nagy csipet *Himalája só

3 ek mascarpone – szobahőmérsékletű

3 db tojássárgája

2 nagy csipet *ötbors őrölt fűszer

Mangós Burger:

Hozzávalók:

25 dkg darált sertéshús (20%-os zsírtartalommal)

25 dkg darált marhahús

Fűszerek:

1 kk kínai hét fűszerkeverék

2 kk thai fűszerkeverék

egy nagy csipet chili pehely

egy nagy csipet cayenne bors

egy nagy csipet *Himalája só

egy nagy csipet *ötbors őrölt fűszer

1 db közepes vöröshagyma

1 db zöldhagyma

1 db mangó

Sütéshez:

egy kis darabka vaj

1-2 ek kókuszzsír

és majd a burger tetejére, sütéskor mozzarella sajt

Pikáns burger szósz:

Hozzávalók:


2 ek mascarpone – szobahőmérsékletű

1/3 cup majonéz

1/3 cup tejszín

1 db citrom reszelt héja

2*1/3 cup natúr görög joghurt

5 kk tejszínes tormakrém

Mennyiségek méréséhez, az alábbi blog bejegyzésemnél találtok információt:

https://mediterran.cafeblog.hu/2016/07/31/merleg-nelkul-jo-ha-tudjuk/

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: az eddigi blog bejegyzéseimnél megosztott elérhetőségük, megváltozott erre:

http://azsiabolt.hu/termekek



Elkészítés:

Első lépésként készítsük el a mangós burgert: tegyük egy tálba a darált húst, majd fűszerezzük a mangós burgernél lévő fűszer hozzávalókkal. A hagymákat vágjuk apróra és dinszteljük meg, majd ezt is adjuk hozzá. Egy mangót pucoljunk meg és szeleteljünk fel apró kockákra. Vigyázzunk, mert a közepébe egy hatalmas mag van. Majd ezt is adjuk hozzá, keverjük el a kezünkkel és tegyük a hűtőbe, 30 percre, hogy összeérjenek az ízek.

Ezután szeleteljük fel a mozzarella sajtot.

Ha letelt az idő, akkor először az almás rösztit, ezután a mangós burgert süssük ki, majd sütés közben ennek a tetejére, ha megfordítottuk egyszer tegyünk egy szelet mozzarella sajtot, majd egy fedőt tegyünk a serpenyőre és egy pár percig süssük, amíg rá olvad a sajt, amikor készen van, szedjük ki, és rögtön tehetjük a már kisült almás rösztire.



Amíg a mangós burger hús alapja, hűsöl a hűtőben, addig készítsük el a pikáns burger szószt: egy tálba tegyük bele a mascarpone-t, majonézt, tejszínt, reszelt citromhéjat, joghurtot és a tejszínes tormakrémet. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe.



És még össze tudjuk állítani az almás rösztit is: a krumplit és az almát pucoljuk meg, majd egy reszelő, vagy robotgép segítségével reszeljük le és sózzuk. Hagyjuk állni 5 percig, majd nyomkodjuk ki belőle jól a levet és tegyük egy tálba.

Majd adjuk hozzá a mascarpone-t, tojássárgáját és borsozzuk és keverjük el. Ezt követően egy serpenyőbe hevítsünk a kókuszzsírt és a vajat, majd egy evőkanál segítségével halmozzuk bele a krumplis masszánkat, lapítsuk el a kanállal, és süssük kb. 5 perc alatt ropogósra. Ezt a finom rösztit, bármilyen sült hús, sült csirke mellé is ajánlom köretnek. Sőt mivel liszt nélküli, így a gluténmentes étrendbe is beilleszthető, sőt az egészséges étrend, fogyókúra, fitt-diéta legjobb barátja lehet.

Ha mindennel elkészültünk, akkor a mangós burger tetejét, locsoljuk meg a pikáns burger szósszal és a tetejére is tegyünk egy almás rösztit, majd szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »