Kiwiben pácolt sertéssült csíkok/kukorica tortillával…

Imádom a mexikói konyhát, mert egészséges és finom… 🙂

 A tortillát, tacot is nagyon könnyű elkészíteni, nem érdemes jó drágán megvenni a boltban, főleg, hogy azoknak olyan savanykás mellékíze van… Amit saját magunk készítünk, az sokkal finomabb, mint a bolti. Bármilyen feltétet használhatunk hozzá, csak a képzelet szab határt. Tekerhetjük, hajthatjuk, tölthetjük mindenféle finomsággal. De akár szószos ételek mellé is kiváló kísérő, sőt a kukoricás tortilla gluténmentes is… 🙂 Isteni finom, kezdőknek is ajánlom…

 

Kiwiben pácolt sertéssült csíkok/kukorica tortillával

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka – csíkokra vágva – de akár csirke vagy pulykahúsból is elkészíthető, ki amit szeret

*Himalája só

Pác1.

1 db kisebb vöröshagyma félbevágva

2 dl víz

4 db nagy kiwi – meghámozva

2 gerezd fokhagyma

1 db zöldhagyma

1 db kicsi chili paprika

Pác2.

1 ek világos szójaszósz

2 ek cukor

250 ml almalé

1 kk *ötbors őrölt fűszer

250 ml ananászlé

150 ml citromos szénsavas üdítőital

Kukoricás tortilla:

Ennek elkészítését az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatjátok:

https://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/17/irany-mexiko-kukoricas-lime-lepenykenyer-glutenmentes/

Tetejére:

ecetes jalapeno paprika

jégsaláta

görög natúr joghurt

édes-csípős chili szósz

grillezett kukorica

reszelt sajt – igény szerint

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

 

Elkészítés:

A pác1. hozzávalóit összeturmixoljuk. Majd a pác2. hozzávalóit összekeverjük és hozzáadjuk a turmixban lévő pác1 keverékünkhöz és jól keverjük el.



Majd ezt követően a húst vágjuk csíkokra, egy kicsit sózzuk (vigyázva, hiszen a szójaszósz is sós) és az összekevert páclevet öntsük a húsra, jól forgassuk át, és egy éjszakán keresztül a hűtőbe, lefedve hagyjuk állni.

A kukoricás tortilla tésztát elkészítjük, és egy serpenyőbe kisütjük.

https://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/17/irany-mexiko-kukoricas-lime-lepenykenyer-glutenmentes/

Ezt követően, a pácolt húst meggrillezzük, vagy egy serpenyőbe megsütjük. Majd össze is állíthatjuk a kukoricás tortillákat, a sült kiwis sertéscsíkokkal.

A kisütött tortilla lapokra tegyünk jégsalátát, rá a sült kiwis sertéscsíkokat, szórjuk meg grillezett kukoricával, locsoljuk meg görög joghurttal és édes-csípős chili szósszal, majd karikára vágott jalapeno paprikát tegyünk a tetejére. Igény szerint megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Ez kiváló vendégváró is, akkor kisebb tortilla lapokat készítsünk, taco formájúakat, melyek falatnyi darabok, és ugyanúgy halmozzuk rá a feltéteket.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »