Kókuszos-csokoládé kocka…

Csábító őrültség…, Anya, ez isteni!

 



A kétszínű piskóta között a finom kókuszkrém nyami… 🙂 Egy egyszerű sütemény is lehet gyönyörű, és finom, mely igazán csábító finomság, és nem igényel túl sok időt az elkészítése, mindössze 30 perc alatt készen is van… 🙂





Érdemes elkészíteni, ha rád tört az édesség utáni vágy, vagy bűntudat-mentes finomságra vágysz, de akár vendégváró is lehet, ha gyorsan kell valami finom! Mindenkinek jár egy kis kényeztetés!

Igazam van, vagy igazam van… 🙂



Kókuszos-csokoládé kocka

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás

6 ek kókuszcukor

1 dl kókuszolaj

1 dl 1,5 % tej

13 ek tönköly fehér búzaliszt

1 csomag sütőpor

2 ek light holland kakaópor – cukrozatlan

1 ek tej

Krém:

6 dl 1,5 %-os tej

1 csomag vaníliás puding – főzős – cukor nélküli

1 zacskó 20 dkg kókuszreszelék

5 ek kókusz cukor

3 púpos ek mascarpone

Tetejére:

10 dkg 85 %-os étcsokoládé

1 ek kókuszolaj

Díszítés:

mentalevél

kókuszreszelék

A kókuszcukorról, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:

https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/19/erre-is-szukseged-lesz-kokuszvirag-cukor/



Elkészítés:

A tojás sárgáját, habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet.

A tojásfehérjét felverjük egy pici csipet sóval és azt is elfelezzük, és óvatosan egy fakanállal hozzákeverjük külön-külön a tésztához.



Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztát, majd előmelegített sütőben, épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul – nem kell megsütni teljesen -, kb. 5 perc sütés – gázsütőn -, de ez sütőtől függően eltérhet.



A krémhez kevés tejben simára keverjük a pudingport, és hozzáadjuk a többi tejet, ezt követően sűrűre főzzük, ha kész, a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. Jól keverjük el és adjuk hozzá a mascarpone krémet.

Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe, és kb. 13-15 percig sütjük, ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.



A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olvasztott kókuszolajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.



Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk. Mentával és kókuszreszelékkel díszítjük.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »