Fűszeres pulyka húsos saláta burrito…

2:1-ben Egyszerűen ízleteset… 🙂

 

Aki kedveli a könnyű étkezést, annak ez lesz a kedvence, viszont aki a kínai ételek rajongója, annak is ez lesz a kedvence, magamat is beleértve megbolondíthatja egy kis üvegtésztával is… 🙂 és máris ez az egzotikus íz textúra szinte magával ragad… 

Könnyű elkészíteni és nem is drága, én mindkettőt el szoktam készíteni, így lehet válogatni a családnak, kinek melyik a szimpatikus, de persze nem is válogatnak, mindkettőt felfalják… 🙂



Akár ebédre, vagy vacsorára bármilyen formában elkészíthető, érdemes kipróbálni… 

Így mégis csak más. Szinte elegáns, sokkal jobban mutat a tányéron, és minden finomságot gazdagon tartalmaz… 🙂

Fűszeres pulyka húsos saláta burrito

Hozzávalók:


jégsaláta vagy saláta 

½ kg pulyka vagy sertés darált hús – vagy bármilyen, amit szeretünk

Apróra vágva:

5 dkg húsos szalonna

1 db közepes nagyságú lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 szelet friss gyömbér

2 db chili apróra vágva – aki nem szereti a csípőset, magozza ki

150 g csiperkegomba

150 g zöldbab

200 g babcsíra

2 db zöldhagyma, apróra vágva

1 db Kaliforniai paprika

Fűszerek:

*Himalája só

1 csokor *friss koriander – vagy *őrölt koriander zöld

*hétbors fűszer durvára darált 

1-2 csepp szezámolaj – csak azért ennyi mennyiség, mert nagyon intenzív az íze

2 ek *hoisin mártás 

1 ½ ek *szójaszósz

1 ek *édes chili szósz

1 ek száraz sherry

Tálalás:

50 g babcsíra

két csipet szezámmag

friss petrezselyem

Díszítés:

zöldhagyma

reszelt sajt

chili paprika

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés:

Vágjuk ki a jégsaláta torzsáját, szedjük óvatosan leveleire, és tegyük a hűtőbe.

A fenti hozzávalókat készítsük elő, vágjuk apróra. 

Egy wokba vagy serpenyőbe öntsünk olíva olajat vagy kókuszzsírt és tegyük bele a lila hagymát, szalonnát, egy két percig pirítsuk össze közepes lángon, utána jöhet a fokhagyma, gyömbér, chili, jól keverjük össze.

Utána máris tehetjük bele a darált húst, jól keverjük el, hogy ne legyen nagy darabos. kb. 3 perc elteltével, tegyük bele a gombát, zöldbabot, babcsírát, új hagymát, és a fenti fűszerekkel ízesítsük. Közepes lángon jól pirítsuk össze, hamar készen van.

Tálalásnál, helyezzük egy tányérra a salátát, és kanalazzuk bele a húsos keveréket.  Szórjuk meg babcsírával, apróra vágott petrezselyemmel, szezámmaggal és tekerjük fel. Tálalásnál, díszíthetjük apróra vágott zöldhagymával, chilivel és reszelt sajttal.

 

Fűszeres pulyka hús üvegtésztával



Aki szereti az üvegtésztát, és így szeretné enni, az forraljon fel egy kis sóval vizet, kapcsoljuk le a hőt, és tegyük bele az üvegtésztát, hogy megpuhuljon, majd szűrjük le és keverjük hozzá a fűszeres pulyka húsos keveréket és máris fogyasztható, díszítsük a fentiekkel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »