Az édes kis nudlicskák! 🙂
Általában azt mondják, hogy mindig azt kívánjuk meg, ami tiltó listán van! (Legalábbis a lányom szerint).
Imádja ugyanis a krumplis nudlit, így meglepetésként elkészítettem neki, most mandulába forgattam a kis édes nudlicskákat. Azt mondta, hogy ez nagyon ott van, egyszerűen tökéletes lett, és jobb, mint az eredeti, örömködtem is magamban. Ja, és repetázott is. 🙂
Ajánlom mindenkinek, aki az egészséges étrendet követi, diétázik, vagy más egyéb okokból, kiváltaná, csökkentené a búzaliszt mennyiségét.
Házi mandulás nudli porcukorral megszórva recept – gluténmentes
Hozzávalók:
50 dkg burgonya (héjában főtt)
4 ek Nagykun rizsliszt itt – Sparban is kapható
kb. 15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiba kapható
(Csak annyi Alfa-Mix lisztkeverék szükséges, hogy az összes liszt mennyisége (rizsliszt és Alfa-Mix együttesen 15 dkg legyen)
1 kk *Himalája só itt
1 db nagy tojás
2 ek kókuszolaj
Forgatáshoz:
őrölt mandula
porcukor – ízlés szerint
Aki nem gluténérzékeny, annak ajánlom egy másik receptemet, melyet az alábbi linkre kattintva olvashattok el:
Nutellás gombóc nudlival dejóba forgatva
Házi mandulás nudli recept
elkészítése:
A burgonyát héjában feltesszük főzni, ha készre főtt, még melegen megpucoljuk, és krumplinyomó segítségével összetörjük, vagy egy villa segítségével, majd hagyjuk, teljesen kihűlni.
Majd hozzáadjuk a tojást, kókuszolajat, sót majd kanalanként adagoljuk hozzá a gluténmentes lisztet, összedolgozzuk a kezünkkel. Krumpli függő, hogy mennyi lisztet vesz fel.
Nekem a fenti mennyiség 15 dkg liszt, pont megfelelő és tökéletes arány volt. – Figyelnünk arra, hogy ne legyen túl kemény a tészta, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk -.
Majd csomagoljuk be fóliába és tegyük be a hűtőbe kb. 15-30 percre.
Közben egy fazékban vizet forralunk, 1 kk sóval.
Majd vegyük ki a hűtőből a tésztát, és enyhén lisztezett (Alfa-Mix lisztkeverék) deszkára tegyük rá, majd nyújtsuk ki egy sodrófa segítségével. Ha jól összedolgoztuk a tésztát, akkor henger alakúra formázzuk/sodorjuk a kezünkkel, lisztezett deszkán és késsel vágjunk 1-2 cm-es darabokat.
Majd ezt követően a forrásban lévő vízbe dobjuk, és kifőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére a nudli, egy szűrőkanál segítségével kiemeljük, lecsöpögtetjük, és mandulás-porcukros keverékbe megforgatjuk. Forrón tálaljuk.
*Tipp: a krumplit előre meg kell főzni és alaposan kihűteni, ellenkező esetben ragadni-nyúlni fog a tésztánk. Akár lehet előre is dolgozni, már előző nap meglehet főzni a krumplit, melegen krumplinyomón összetörni, ezt követően a hűtőbe tenni, és másnap összeállítani a tésztát, így tuti, hogy kevés lisztet vesz fel, nem fog ragadni, nyúlni és jól lehet vele dolgozni.
A gluténmentes krumplis nudlit lehet még porcukros-mákos, fahéjas-porcukros, diós-porcukros keverékbe is forgatni, ki, amit szeret. 🙂
Gluténmentes szilvás és nutellás gombóc receptemet az alábbi elérhetőségen olvashatjátok:
Szilvás és nutellás gombóc, nudlival gluténmentes
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: