Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Mandulás répatorta mascarponével gluténmentesen…

Ez a süti szerelem első falásra… 🙂

 

 

Nagyon egyszerűen elkészíthető 30 perces sütemény. Gyors és elképesztően finom. Akit megkínálsz a gluténmentes répatorta sütivel, sokáig nyaggat majd, hogy készítsd el újra és újra… 🙂

Mindenkinek ajánlom, – nemcsak gluténérzékenyeknek-, akik a mindennapokban egy kicsit csökkenteni szeretné az étkezésében a liszt mennyiségét…

 


Ebbe a sütibe, és amit még gluténmentesen készítek el, az a szép, hogy egyáltalán nincs is különbség sem ízben, sem állagban, észre sem lehet venni, hogy nem búzaliszttel készítettem. Sőt azt szeretem benne, hogy könnyedebb, és imádni való finomság. Bár én személy szerint, nem vagyok gluténérzékeny, (sajnos a családomban előfordul), de én is falatozom ezerrel, mert isteni… 🙂 és megmondom az igazat, így nincs is bűntudatom a sütizéskor… 🙂

 


Mandulás répatorta mascarponével gluténmentesen
Hozzávalók:

4 db tojás
egy csipet Himalája só
10 dkg cukor
12 púpos ek őrölt mandula
5 púpos ek Alfa-Mix lisztkeverék gluténmentes – Aldiban kapható
30 dkg sárgarépa – reszelve
1 csomag sütőpor
1 kk vanília aroma
½ kk őrölt gyömbér
¼ kk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt fahéj
Mascarpone krémhez:
250 g mascarpone – szobahőmérsékletű legyen
4 ek porcukor – ízlés szerint, lehet kevesebb is
1 kk vanília aroma
250 ml habtejszín
1 db habfixáló
Ízlés szerint:
eper lekvár
porcukor

Elkészítés:
A sárgarépát lereszeljük sajtreszelőn. Majd tegyük félre.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és elkeverjük.

Ezt követően, állítsuk össze a répatorta masszáját: egy tálban a tojást felütjük és egy robotgép segítségével elkezdjük lazán, habosra keverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót. Majd hozzáadjuk az őrölt mandulát és a lisztet, majd a vaníliát, gyömbért, szerecsendiót és fahéjat. Jól keverjük el.

A végén jön hozzá a reszelt sárgarépa. Ezt már egy fakanál segítségével keverjük el.

Ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 18-20 percig süssük. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk tűpróbát.

Amíg sül a répatorta, addig keverjük össze a vaníliás mascarpone krémet.

A tejszín a robotgéppel verjük habosra, majd adjuk hozzá folyamatosan a habfixálót. Ha kész, tegyük félre.

A mascarponét egy másik tálba tegyük bele, adjuk hozzá a vanília aromát, a porcukrot és a robotgép segítségével keverjük össze.

Majd ezt követően, kanalanként adagoljuk hozzá a felvert tejszínt, és ezt már fakanál segítségével keverjük össze. Ha elkészültünk, tegyük félre.

Ha megsült a répatorta, tegyük egy tálcára, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd kenjük meg a tetejét a vaníliás mascarpone krémmel. Vagy kenjünk a torta tetejére vékonyan eper lekvárt és úgy rá a mascarpone krémet. Vagy akár csak porcukorral meghintve is kínálhatjuk a családnak. Én készítettem ilyet is és olyat is. 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!