Nachos sajtos fasírt/krumplipürével
Hozzávalók:
Nachos sajtos fasírt:
½ kg darált sertéshús (80% hús-20% zsír arányban) – de lehet sertés/marha keverék is, ki ahogyan kedveli…
¼ szál füstölt száraz kolbász – apróra vágva – kisütve
2 db zöldhagyma – apróra vágva
1 db kisebb vöröshagyma – apróra vágva
5-6 db friss bazsalikom levél – apróra vágva
1 db közepes tojás
Fűszerek:
½ kk Toscana fűszerkeverék
½ mk *ötbors őrölt fűszer
½ kk *cayenne bors
1 db nagy gerezd fokhagyma – átnyomva
½ kk *Keleties bárány fűszerkeverék
½ kk *Jemeni kebab fűszerkeverék
½ kk majoránna
10 dkg gouda vagy cheddar sajt – reszelve
Köret:
1 kg burgonya
1 db marhahúsleves kocka
½ dl tejszín – ízlés szerint
½ ek vaj – ízlés szerint
1 dl tej – ízlés szerint
½ kk *Himalája só – ízlés szerint
kovászos uborka
Sütéshez:
kókuszzsír
3 maréknyi natúr nachos – összedarálva
1 ek szezámmag
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a darált húst, és a nachos fasírt hozzávalóknál lévő alapanyagokat. Majd a fenti fűszerekkel ízesítsük, jól keverjük össze kézzel.
Ezután a füstölt házi kolbászt vágjuk apró darabokra, és pirítsuk meg egy serpenyőbe, ezt követően adjuk hozzá a darált húsos masszánkhoz keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Ha készen vagyunk, tegyük félre egy félórára.
Addig pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockára és tegyük fel főzni egy marhahúsleves kocka kíséretében.
A nacos daráljuk össze, de ne legyen lisztállagú, inkább szemcsés, ha készen vagyunk, töltsük ki egy tányérba és ezután tegyünk hozzá a szezámmagot.
Ha fő a krumpli, akkor kezdhetjük a nacos sajtos fasírt kisütését. A húsos masszából görgessünk golyókat, nyomkodjuk le a tetejét, a kezünk között, majd szórjuk meg mindkét oldalát a darált szezámmagos nachossal.
Ezt követően, egy serpenyőbe forrósítsunk fel kókuszzsírt, és süssük arany barnára a fasírtot.
Közben a megfőtt krumplit szűrjük le, hagyjunk egy kis főzővizet a krumplin, kb. 1-3 ek-nyit, adjuk hozzá a vajat, majd a tejszínt és a tejet, keverjük össze egy robotgép segítségével. Majd töltsük bele habzsákba és nyomjunk a tányérra kis krumpli halmokat, kínáljuk hozzá a nacos sajtos fasírtot, szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával. Ha szeretjük, lehet hozzá kovászos, vagy csemege uborkát is kínálni a családnak.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza