Mindösszesen 3 hozzávalóból… 🙂
Nem feltétlenül akkor vagyunk csak szinglik, ha éppen nincs párunk… Akkor is, igaz ez, ha csak idegig-óráig, vagy egy-két napig, talán hétig, amikor a családtagok úton vannak, intézkednek, vagy ha a gyerekek pld. a nagyszülőknél, táborban vannak…
Az ilyen szingli napokon, amikor magam – magam vagyok, és amíg tart a pihenés, élvezem a perceket, és annak minden egyes pillanatát, becsukott szemmel azt kívánom, bárcsak örökké tartana a megnyugtató madárcsicsergés, ezért nyújtom a perceket, közben álmodozom és boldogsággal töltődöm fel!
Mert az Élet arról szól, hogy élvezd!
És ilyenkor, (nem kell a család kívánságlistáját lesni, – pedig szeretem lesni… 🙂 előkerülnek a kedvenc szingli gyors kajáim is. Így történt ez ma is… 🙂
Elővettem a 9 perces szingli receptemet, és gyorsba el is készítettem. Ez az egyik nagy kedvencem, egyszerű olasz fogás ebédre, vacsira. Próbáljátok ki!
Szingli napok előnyben, de persze a családnak is elkészíthető, nagyobb mennyiségben…
Füstölt szalonnás paradicsomos-fokhagymás tészta
Hozzávalók:
250 g színes csavart tészta vagy gluténmentes
http://www.bigmall.hu/spd/15443/GLUTENMENTES-TESZTA-SZINES-200G
http://www.italiaizei.hu/47-glutenmentes-tesztak
10 dkg füstölt házi szalonna
350-400 g koktélparadicsom
Fűszerek:
2 nagy gerezd fokhagyma – átnyomva
*Himalája só – ízlés szerint
*ötbors őrölt fűszer – ízlés szerint
*cayenne bors – ízlés szerint
½ csokor friss bazsalikom – durvára vágva
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés:
Egy fazékba felteszünk vizet forrni, egy kk sóval ízesítsük. Majd ha felforrt, akkor dobjuk bele a tésztát és főzzük készre, ez kb. 8-9 perc.
Amíg fő a tészta, addig vágjuk fel a füstölt szalonnát kis kockákra és egy serpenyőbe pirítsuk meg, majd szedjük ki.
Öntsük le a fele zsiradékot, és a másik felébe, ami a serpenyőbe maradt, dobjuk bele a félbe vágott koktélparadicsomot, ízesítsük az átnyomott fokhagymával, sóval, borssal és cayenne borssal, én kb. egy nagy csipetet adtam hozzá. Keverjük el és egy perc és készen is van. Ne főzzük szét a paradicsomot.
Amire ez elkészül, már szűrhetjük is le a tésztát, majd öblítsük le hideg vízzel.
Majd a leöntött füstölt szalonna zsírját, keverjük el a tésztával. Ezt követően, adjuk a tésztát, a paradicsomhoz egy gyors keverés, szórjuk meg a pirított füstölt szalonnával, szórjuk meg durvára vágott bazsalikommal és már ehetjük is.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Köszi, átnézem… 🙂
Köszi szépen 🙂
http://www.ujsagomat.hu/lidl
Benézhetnél ide, ha szeretnél spórolni az alapanyagokon 🙂
Nagyon jó ki recept 🙂