Mamma mia, mennyei sajtos-sonkás tésztarózsa

Csak 15 perc és már ehetjük is!

 

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és mindezek tetejébe még isteni finom is. 🙂

  

Hiszen az olvadó, nyúlós sajt, a pikáns sonka, a füstölt bacon, és a lasagne tészta, nyakon öntve a szaftos tejszínnel, ez mindenkit elvarázsol, igazán nyálcsorgató finomság. 🙂

Jó, jó nem szaporítom a szót, jöjjön a receptem, mert már bizony megebédeltem, de újból csorog a nyálam, hogy még egy adagot befaljak belőle. 🙂

Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom.

 



Sajtos-sonkás tésztarózsa recept, baconos ízbombával

Hozzávalók:


12 db lasagne tészta – gluténmentesen a legolcsóbban itt

1 tasak szeletelt bacon

20 dkg házi lágy sajt

3 zacskó mozzarella sajt

1 tasak szeletelt sertéssonka felvágott – gluténmentesen itt

2 zacskó tejszín

friss kakukkfű – ízlés szerint



Sajtos-sonkás tésztarózsa, baconos ízbombával

elkészítése:


A lasagne tésztákat előfőzzük, forrásban lévő sós vízbe kb. 5-6 percig, – (én meg szoktam tapogatni a tésztát, így érzem, hogy mikor jó, fontos, hogy ne főzzük túl, mert el fog szakadni a tészta, de jól tekerhető legyen, amikor lehűtjük) – időnként kevergessük meg, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Ha elkészült, akkor azonnal egy tál jeges vízbe, vagy jó hideg vízbe szedjük ki, hogy leálljon a főzés és ne puhuljanak tovább. Hagyjuk itt egy pár percig, hogy lehűljenek, majd szűrjük le, óvatosan, és hagyjuk lecsöpögni a vizet róla.



Amíg hűsöl a tészta, szeleteljük fel egy jó éles késsel vékonyra a mozzarella sajtot, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ennyi idő elég is a tésztának, amíg ezzel a fázissal elkészülünk.

Ezt követően 4 db előfőzött lasagne tésztát tegyünk egy vágódeszkára, úgy hogy kb. másfél-két cm-el fedjék egymást.



Ha a fentiekkel elkészültünk, akkor kezdjük el, befedni a tészta lapokat:

Először a vékony szeletelt bacont tegyünk rá, majd a mozzarella sajtot, tépkedjünk rá házi lágy sajtot, csak úgy össze-vissza, ahogy jól esik. 🙂 Én azt szeretem, ha jó sajtos. Majd tegyük rá a szeletelt sonka felvágottat.

Ezután fogjuk a tésztát és szorosan tekerjük fel. Ezért kellett az előfőzés, hogy könnyű legyen vele dolgozni, feltekerhető legyen. A munka nehezével, már készen is vagyunk. 🙂 – (a többi tésztával is így járjunk el.) –

Aztán fogjunk egy jó éles kést, és vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra, egyenként helyezzük egy hőálló jénaiba, vagy tepsibe, úgy, hogy felfelé fordítva legyenek. Így, olyanok lesznek, mint a tészta rózsák. Ha ezzel is megvagyunk, öntsük nyakon a tejszínnel, és mehet a sütőbe kb. 9-10 percre, mivel előfőzött a tészta, nem kell neki sok idő.

Tálalásnál szórjuk meg friss kakukkfűvel, és még melegen falatozhatjuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »