Gyorsba, hétköznap és létrejön a világ legkrémesebb, legcsokisabb, leggyümölcsösebb sütije 15 perc alatt… 🙂
A brownie jó, nagyon jó, szeretjük is, de valahogy mégsem sütöm oly sokszor. Alkalmasint egy-egy “eltévelyedés” belefér és be kell vallanom egy szelet ribizlis brownie sajttorta, egy fárasztó nap után… soha rosszabbat!, mert ilyen a felhőtlen élvezet… 🙂
Arról nem is beszélve, hogy pikk-pakk elkészíthető. A lányom nem szereti a bolti GM kekszet, így ezt találtam ki, hogy a kekszmorzsás keverék helyett brownie lesz a sajttorta alja, azt mondta egyszerűen imádni való finomság… 🙂
Persze lehetne úgy is variálni, a sajttortát, (az majd egy másik blog bejegyzésemnél hozom) hogy egybe sütjük meg a kettőt, de ezt a receptemet azért szeretem, mert, amikor bármilyen süteményt sütök, köztük a brownie-t is, levágom a széleit, (mert azt nem eszi meg senki) és még egy-két szeletet elrakok, és így variálom a maradékból a sajttortát, poharas desszerteket gyorsba, hétköznap… 🙂
Ha nincs maradék brownie süteményünk, akkor készítsd el az alaptésztát, lentebb láthatod a receptem elérhetőségét, és már csak a sajttorta krémre lesz szükséged, íme, a gyors receptem… 🙂
Brownie ribizlis sajttorta – gluténmentes
Hozzávalók:
*Brownie alaptészta
Sajttortához:
1 nagy dobozos mascarpone ¾ -e – szobahőmérsékletű
3-4 ek gyümölcscukor vagy cukor – ízlés szerint
1 csomag habfixáló
400 g tejszín
1 kk vanília aroma
20 g zselatinfix
Díszítés:
mirelit ribizli
mirelit erdei gyümölcs
gyümölcscukor vagy cukor
Elkészítés:
A csokis brownie receptet készítsük el, fele adagnyi mennyiséggel.
*Brownie receptet az alábbi blog oldalamon olvashatjátok:
de, most hagyjuk el a sós mogyoró szórását:
https://mediterran.cafeblog.hu/2017/04/24/csokis-sutik-kiralynoje-a-glutenmentes-sos-mogyoros-brownie/
Ha elkészült és langyosra hűlt a brownie, akkor nyomkodjuk bele egy tortaformába a tészta masszát, jól lapogassuk el.
Ezután keverjük össze a mascarponét a cukorral, vanília aromával és a zselatinfixel.
A tejszínt verjük fel habbá, adjuk hozzá a habfixálót, így jobb és keményebb habbá tudjuk verni, adhatunk hozzá egy kis cukrot, ha édesebben szeretjük. Majd keverjük hozzá a tejszínhabot a mascarpone krémhez, és egy fakanállal keverjük jól össze.
Halmozzuk a vaníliás mascarpone krémet a csokis brownie tetejére, szépen simítsuk el. Mehet a hűtőbe 5-10 percre, de ne túl sokáig, mert akkor a csokoládé megkeményedik a sütemény alján.
Kínálásnál szórjuk meg a savanykás ribizli és erdei gyümölcsökkel, melyet egy kis cukor és víz hozzáadásával pár percig főzzünk össze.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: