Brownie ribizlis sajttorta – gluténmentes
Hozzávalók:
*Brownie alaptészta
Sajttortához:
1 nagy dobozos mascarpone ¾ -e – szobahőmérsékletű
3-4 ek gyümölcscukor vagy cukor – ízlés szerint
1 csomag habfixáló
400 g tejszín
1 kk vanília aroma
20 g zselatinfix
Díszítés:
mirelit ribizli
mirelit erdei gyümölcs
gyümölcscukor vagy cukor
Elkészítés:
A csokis brownie receptet készítsük el, fele adagnyi mennyiséggel.
*Brownie receptet az alábbi blog oldalamon olvashatjátok:
de, most hagyjuk el a sós mogyoró szórását:
https://mediterran.cafeblog.hu/2017/04/24/csokis-sutik-kiralynoje-a-glutenmentes-sos-mogyoros-brownie/
Ha elkészült és langyosra hűlt a brownie, akkor nyomkodjuk bele egy tortaformába a tészta masszát, jól lapogassuk el.
Ezután keverjük össze a mascarponét a cukorral, vanília aromával és a zselatinfixel.
A tejszínt verjük fel habbá, adjuk hozzá a habfixálót, így jobb és keményebb habbá tudjuk verni, adhatunk hozzá egy kis cukrot, ha édesebben szeretjük. Majd keverjük hozzá a tejszínhabot a mascarpone krémhez, és egy fakanállal keverjük jól össze.
Halmozzuk a vaníliás mascarpone krémet a csokis brownie tetejére, szépen simítsuk el. Mehet a hűtőbe 5-10 percre, de ne túl sokáig, mert akkor a csokoládé megkeményedik a sütemény alján.
Kínálásnál szórjuk meg a savanykás ribizli és erdei gyümölcsökkel, melyet egy kis cukor és víz hozzáadásával pár percig főzzünk össze.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza