Karcsúsító tejszínes brokkolikrémleves pirított extrákkal…

Ki, ahogyan szeretné… 🙂

 

 

A brokkoli ízletes és olcsó zöldség, amiből pillanatok alatt készíthetsz, egy egyszerű, és rendkívül finom és laktató, ugyanakkor nem hizlaló fogást. Igazi test- és lélekmelegítő finomság, telis-tele vitaminnal, és még a kilók miatt sem kell aggódnod… 🙂 

A feltétet pedig saját magad választhatod ki, hogy mire vágysz éppen…, én imádom a sós és a pirított feltéteket, a gyerekek pedig imádják a reszelt sajtot, jó-jó azért a felnőttek is… 🙂

Mutatom, hogyan csináld…

 

 

Tejszínes brokkolikrémleves – pirított füstölt szalonnával és magvakkal

Hozzávalók:


1,5 dl tejszín – ízlés szerint

1-3 gerezd fokhagyma – átnyomva

50 dkg brokkoli

kb. 1 liter húsleves alaplé vagy marhahúsleves kocka és víz

Fűszerek:

*Himalája só – ízlés szerint, ha szükséges

két csipetnyi őrölt *ötbors fűszer

egy csipetnyi szerecsendió

Feltét:

5-10 dkg füstölt szalonna

egy maréknyi vegyes magkeverék

Extra ízesítés:

5-10 dkg gouda reszelt sajt – igény esetén – gyerekeknek

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

 

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, a szárát egy zöldségpucolóval tisztítsuk meg, majd mossuk meg.

Az alaplevet (vagy vizet és egy marhahúsleves kockát) forraljunk fel, és dobjuk bele a brokkolit, egy kis csipet cukrot is tegyünk bele, így megmarad a szép zöld színe a brokkolinak.



Amíg felforr az alaplé, pirítsuk meg egy száraz serpenyőbe a vegyes magvakat (tökmag, napraforgó, fenyőmag stb…) csak pár perc az egész, majd szedjük ki egy tálkába és tegyük félre.

 

Majd az apróra vágott szalonnát lassú tűzön pirítsuk meg. Majd ezt is tegyük félre.



Amikor már puha a brokkoli, (ne főzzük szét) szedjük ki, és tegyük egy turmixba, adjunk hozzá egy kis alaplevet, majd a tejszín, az átnyomott fokhagyma gerezdeket, ki amennyit szeret, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és turmixoljuk össze.

Ezt követően, tegyük vissza egy lábasban a tűzhelyre, jól melegítsük át, és készen is van, ha kell, ízesítsük még a fenti fűszerekkel.

Tálalásnál pirított füstölt szalonnával és magkeverékkel tálaljuk. A gyerekeknek reszelt sajttal kínáljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »