Versenyfutás az idővel, ebéd vagy vacsora 20 perc alatt… 🙂

Ha nincs túl sok időd, akkor ezt a gyors receptet használd, és tuti, hogy elbűvölöd vele a családodat… 🙂
Kétségtelen, hogy a csirkemell meglehetősen sovány húsféle, de éppen ezért – a vegán kívül – minden étrendbe beilleszthető, kiváló tápértékkel bír. S igen, diéta, fogyókúra idején is bátran fogyaszthatjuk, hiszen mindössze 1-2 gramm zsírt, viszont 20-25 g fehérjét tartalmaz.
Bármikor beszerezhető hazafelé tartva, akár közért, piac, szupermarket. Egy könnyed grillezett zöldség mellé, egyszerűen fenomenális.
Nálunk is rengetegszer van csirkemell, a lányom imádja, az év 365 napján tudná enni… 🙂 de persze, nem mindig ugyanazt, mindig új és újabb ízesítést kell kitalálnom neki… 🙂 de persze ebben segítenek a jó kis fűszerek is. A blog oldalamon sokszor fogsz találkozni/és már találkozhatsz is, ilyen egyszerű finomsággal, de ez jó, hiszen lassan itt a grillszezon is, és mehetünk a kertbe grillezni… 🙂 így Te is, egy fenséges gyors ételt tudsz kreálni, hipp-hopp… 🙂
Arról nem is beszélve, hogy isteni finom, kezdőknek is ajánlom…
Pikáns grillezett brokkoli – BBQ Louisiana sült csirkemellel
Hozzávalók:
1 db nagy csirkemell
*BBQ Louisiana fűszerkeverék
*ötbors durvára darált
*cayenne bors
*Himalája só – ízlés szerint
egy nagy fej brokkoli
1 kk kapribogyó – lé nélkül
csomagolt feta sajt negyede
friss kakukkfű – ízlés szerint
egy löttyintésnyi extra szűz olívaolaj
6 db szárított paradicsom
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A csirkemellet vágjuk ketté és a vastagabb részeket is ketté. Ezt követően fűszerezzük be a bbq louisiana fűszerkeverékkel, borsozzuk, sózzuk még egy kicsikét, majd szórjuk meg egy kevéske cayenne borssal. Tegyük egy műanyag dobozba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, majd tegyük félre pácolódni, amíg elkészítjük a pikáns brokkolit.
A brokkolit mossuk meg, majd a szárát egy zöldségpucolóval tisztítsuk meg. Ha elkészültünk vágjuk félbe, majd megint félbe. Négy szép brokkoli darabkát kapunk. Ha nagyobb a család, akkor duplázzuk meg a fenti adag mennyiséget.
Majd vegyünk elő 4 db alufóliát, és tegyük rá a brokkolit, külön-külön, majd tegyük félre, amíg a pikáns aszalt paradicsomos és fetasajtos brokkoli masszánkat elkészítjük.
Készítsük elő egy kis tálat, majd vágjuk apróra az aszalt paradicsomot és tegyük bele, öntsünk az aszalt paradicsom olívaolajából is egy keveset a tálba, a finom ízek benne vannak. Majd vágjuk fel a kapribogyót szintén apróra, a feta sajtot morzsoljuk el, friss kakukkfű leveleit szedjük le, és mindezt adjuk az aszalt paradicsomhoz. Öntsünk rá egy löttyintésnyi olívaolajat és jól keverjük össze.
Most jön a brokkoli masszás… 🙂 Vegyük négyfelé a paradicsomos feta sajtos masszánkat, és egyenként masszírozzuk bele a brokkoliba, a száracskái közé is. Ha elkészültünk, akkor csomagoljuk be, mint egy batyut az alufóliába.
Ezt követően tegyük egy tepsibe és a sütőbe kb. 10-15 percre. Nekem a gázsütőmön 13 perc kellett, akkor még roppanós is marad a brokkoli. Persze ha kerti grillen készítjük el, akkor elég 10 perc is neki.
Amíg a sütőben le van a brokkoli, addig süssük meg egy grill serpenyőbe, vagy egy teflon serpenyőbe a bepácolt csirkemelleket egy kk-nyi kókuszzsíron.
Ha elkészültünk szedjük tányérra a BBQ Louisiana sült csirkemellet, majd óvatosan emeljük ki az alufóliából, a grillezett brokkolit, – vigyázva nehogy megégessük a kezünket a gőztől – és kínáljuk együtt ezt a gyors, könnyed, vitamindús vacsorát, vagy ebédet a családunknak, vagy csak saját magunknak… 🙂
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: