Kókuszos túrógolyós kakaós süti/csoki pudinggal kényeztetve…

Hakapeszi… ha kap.. eszíííí!… 🙂 Méghozzá gluténmentes kakaós süteményt, mert miért ne… 🙂

 

Ez aztán a fincsiség, melyet mindösszesen csak 3 evőkanál rizsliszttel készítettem, és megbolondítottam kókuszos túrógolyóval, tovább is van, mondjam még?… és kényeztettem egy kis csoki pudinggal, mert ha már lúd, akkor legyen kövér… 🙂

 

Legyen bármilyen alkalom, vagy csak úgy hétköznapra, egy délutáni kávé mellé, a sütemény  nem maradhat el egy jó ebéd után… 🙂 így van ez nálunk is, mondjuk annyival nehezebb egy kicsikét a dolgom, hogy nekem gluténmentesen kell elkészítenem a lányomnak.

És azért még van egy – két kikötése is… 🙂 pld. hogy ne legyen vajkrémes, mert azt nem szereti, ne legyen túl édes, legyen egészséges, ja és imádja a pikk-pakk elkészülő süteményeket is, mert hamar lehet enni belőle… 🙂 Szóval kreáltam megint a konyhámban egy finom sütit, gluténmentesen. Mert ugyebár egy jó anya, mindent megtesz a gyermekéért… 🙂

 

És akkor jöjjön a recept, mutatom, hogyan csináld! Egyszerű, még a kezdő háziasszonyok is elbírnak vele. Ajánlom diétázóknak, fogyókúrázóknak, egészséges életmódot követőknek és bárkinek, aki szereti a könnyed és egyszerű finom süteményeket… 🙂

 



Kókuszos túrógolyós kakaós süti/csoki pudinggal kényeztetve/gluténmentesen

Hozzávalók:

Rizslisztes kakaós tészta: (az ek=púpos)

3 ek rizsliszt

½ csomag sütőpor

2 ek natúr keserű kakaópor

5 ek gyümölcscukor

1 csomag vaníliás cukor

4 db tojás

egy csipet *Himalája só

100 ml kókuszolaj

4 ek tej

1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű

Túrógolyó:

25 dkg túró

1 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

2 ek gyümölcscukor

1 ek mascarpone

2-3 ek kókuszreszelék – a mennyiség attól függ milyen vizes a túró

Krém:

2 csomag csokoládé puding – főzős

1 tábla 75%-os étcsokoládé negyede – apróra tördelve

6 ek gyümölcscukor

6 dl tej

50 ml tejszín

250 g-os mascarpone fele 

Díszítés:

kókuszreszelék



Elkészítés
:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ezt követően készítsük el a kókuszos túrógolyókat. A túrót tegyük egy tálba és egy villa segítségével, jól törjük össze, majd adjuk hozzá, a tojássárgáját, vaníliás cukrot, gyümölcscukrot, mascarponét és a kókuszreszeléket. – A kókuszreszelék mennyisége függ a túró vizességétől, lehet, hogy csak 2 ek szükséges hozzá. De volt olyan, hogy nekem 3 ek kellett. –  

Majd jól keverjük össze simára, és tegyük a hűtőbe, amíg a kakaós tésztát elkészítjük.

A tésztához a rizslisztet, kakaóport, sütőport, szitáljuk át egy tálba, és tegyük félre. Mérjük ki a kókuszolajat.

Majd a tojásokat vegyük ketté, és a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, egy robotgép segítségével, kezdjük el kikeverni, akkor jó, amikor halványsárga lesz a színe.

Adjuk hozzá fokozatosan a kókuszolajat, a tejet és a mascarponét, és a kakaós lisztet felváltva és jól keverjük el. Ezt követően, a tojásfehérjét verjük fel egy csipet sóval, kemény habbá. Majd keverjük a kakaós masszához.

Ha elkészültünk, akkor a hűtőből vegyük ki a kókuszos túrót és formázzunk belőle kis golyókat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt kis tepsibe, én egy 30*20 cm használtam. Könnyebb formázni, ha egy kicsit bevizezzük a kezünket.

Ha ezzel is elkészültünk, akkor öntsük rá a már összekevert kakaós masszánkat, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 20-30 percre. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Érdemes tűpróbát végezni.

Amíg sül a kakaós süteményünk, addig készítsük el a csokoládés pudingot. Tegyük egy kis fazékba a főzős csokoládé pudingport, majd öntsük fel kevés tejjel, keverjük el, és a többi tejet is adjuk hozzá. Főzzük sűrűre, közbe adjuk hozzá az étcsokoládé negyedét, apróra tördelve. Ha elkészültünk, a végén vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a gyümölcscukrot, jól keverjük el, majd a tejszínt és a mascarponét. Finom, könnyed pudingos csokoládé krémet kapunk.

Ha megsült a kakaós sütemény, akkor fordítsuk ki, vegyük le róla a sütőpapírt, majd ismét fordítsuk vissza a tepsibe és hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk rá és szépen egyengessük el a pudingos csokoládé krémet. Majd szórjuk meg kókuszreszelékkel, és tegyük a hűtőbe egy órára, így a csokoládé puding megdermed.

Hát én sem bírtam magammal és kivárni az egy órát, max. 10 percet, már kóstoltam is és fotóztam is, ezért lett, olyan kis csacska a fotóimon a sütike… 🙂 de nekem tetszik, olyan kis retro lett… 🙂 az íze pedig mennyei finom, így hát kit is érdekel. A lényeg, próbáljátok ki… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »