Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Igazi kulináris ízbomba: Sajttekercs egyszerűen 15 perc alatt…

A hidegtálak királynője… 🙂

 

 

A sajt szerelmeseinek kötelező elkészíteni ezt a receptet, hiszen ennél finomabbat még tuti, hogy nem ettek…

 

Igazi, hamisítatlan vendégváró finomság, minden földi jóval megtöltve. Bonyolultnak látszó, ám pofonegyszerű elkészíteni, és az ünnepi asztalon is megállja a helyét, sőt gluténmentes. Akár előre is elkészíthető, hiszen jól fagyasztható! Kezdőknek is ajánlom, mert nem egy bonyolult recept… 🙂

 


Sajttekercs egyszerűen
Hozzávalók:

A termékeket az Aldiba vásároltam:
Minden alapanyag legyen szobahőmérsékletű
2 tasakos szeletelt edami sajt – (12 szelet szükséges)
10 dkg edami reszelt sajt
200 g tejszínes „Milfina” natúr krémsajt
1 doboz natúr „Milfina” háromszög sajt
1 tasakos szeletelt „Prémium” sertéssonka felvágott – (9 szelet szükséges)
5 db tojás
ENJOY FREE gluténmentes zsemle
½ ek vaj
2 kk mustár
*Himalája só
*fehérbors
2 db nagy kovászos uborka
½ piros Kaliforniai paprika
1 szál zöldhagyma – szárával együtt 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek


Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat keményre, hideg sós vízbe tesszük fel főni, 10 percre. Majd hideg vizet eresszünk rá, és törjük meg a tojásokat egy kicsit, így a víz alá folyik, és könnyebb megpucolni.

Állítsuk össze a két masszát:
1. Egyik tálba tegyük az apróra vágott tojásfehérjét, zöldhagyma felét, ¾ tejszínes krémsajtot, és az apró kockára vágott kovászos uborkát, melyet a levétől, lecsepegtetünk előtte. Tegyük bele 4 db háromszög sajtot, fehérborsot, és ízlés szerint sót. Keverjük el a masszát krémesre. Majd tegyük félre.

2. A másik tálba tegyük bele az apróra vágott Kaliforniai paprikát, a tojássárgáját, a mustárt, fehérborst, ízlés szerint sót, és a szintén apróra vágott zöldhagyma felét, ¼ tejszínes krémsajtot, ½ ek vajat, és a többi háromszög sajtot.  Keverjük el a masszát krémesre. Majd tegyük félre.


Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá a szeletelt edami sajtot, úgy, hogy kissé fedjék egymást oldalt, a következő sornál pedig felül és oldalt is, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Ezt követően, az előmelegített forró sütőbe tegyük be, 2 percre, így épp hogy csak megolvad, összeolvad.

Készítsünk elő egy fóliát, majd erre emeljük ki sütőpapírostul a megolvadt sajtot. Ezután kenjük meg a tojásfehérje-savanyú uborkás sajtos krémmel, tegyük rá a szeletelt sonkát, és következhet a tojássárgás krémmassza.
 

Ha elkészültünk, akkor a sütőpapír segítségével kezdjük feltekerni, amennyire tudjuk szorosan. A lényeg, mindig görgessünk egyet rajta, igazgassuk meg, és így tovább. A végén a sütőpapír letekeredik róla, és marad a fólia, amire ráemeltük. Ebbe tekerjük be a sajttekercs hengerünket, szorosan a végét tekergessük be, és hengergessük jól el az asztalon, így még szorosabb lesz a fólia rajta.  Szép kis duci formás hengert kapunk. 

Mindkét végét a fóliának, csomózzuk be. Tegyük a hűtőbe, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek. Majd éles késsel szeleteljük, fóliával együtt, és szeletelés után húzzuk le a fóliát róla. Így a maradékon, ami visszakerül a hűtőbe, a fólia rajta marad. 🙂

*Tipp: ha nem eszük meg minden sajttekercset, nagyon jól lehet fagyasztani, és később elővenni akár egy vacsora alkalmával. El tudom képzelni még ezt a sajttekercset szeletelt füstölt lazaccal és kaporral, vagy körözöttel is. Nyammi… 🙂

A gluténmentes magos bagettet szeleteljük fel, és grill serpenyőbe – vagy teflon serpenyőbe pirítsuk meg, melyet egy ecset segítségével előtte kókuszolajjal kikentünk.

Aki nem gluténérzékeny, annak is bagettet/ciabattát ajánlok ehhez a finomsághoz, ezt otthon is elkészíthetjük, a receptet az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatjátok:
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/01/29/barbecue-chilis-csirketeljeskiorlesu-ciabattaval-es-joghurtos-parmezanos-ontettel/


Ha mindennel elkészültünk, kínálhatjuk családunknak ezt a finomságot, sőt vendégvárónak vagy ünnepekre is kiváló ínyencség… 🙂 Akár salátát is készíthetünk mellé.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!