Mediterrán sült csirkemell/grillezett ananásszal/salátával és ananászos édes-chili szósszal
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 db friss ananász
*Mediterrán grill fűszerkeverék
*Himalája só
*ötbors őrölt fűszer
*cayenne bors
extra szűz olíva olaj
Köret:
1 zacskó vegyes saláta
Öntet:
*ananászos édes-chili szósz
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Elkészítés:
A csirkemellet kettévágjuk, ha vastagabb szeleteteket kaptunk, majd fűszerezzük a mediterrán grill fűszerkeverékkel, sózzuk, szórjuk meg ötbors durvára darált fűszerrel, és cayenne borssal. Locsoljuk be extra szűz olíva olajjal és tegyük félre pácolódni, egy 15-30 percre, ez attól függ, mennyire vagyunk éhesek. 🙂 De ha másnapra gondolkodunk, nyugodtan maradhat a hűtőben akár egy éjszakán keresztül is.
Ezt követően pucoljuk meg az ananászt és vágjuk karikára. Majd egy grill sütőt, (vagy kerti grill sütőt) de jó a teflon sütő is, hevítsünk fel, melyet előzőleg bekenünk egy ecset segítségével, kókuszolajjal. Ha forró a grill süthetjük is a csirkemelleket, melléje pedig tegyük rá a karikára vágott ananászt. Amíg irulnak-pirulnak a finomságok a grillen, addig tegyük a tányérra a megmosott és leszárított vegyes salátát.
Nekem is van, ilyen salátacentrifugám, nagyon jó szolgálatot tesz, és nem is drága.
Én ezt használom: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/60148678/
Ha elkészültünk helyezzük rá a salátára, a sült csirkemelleket és a grillezett ananászt és locsoljuk meg ananászos édes-chili szósszal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza