Fitt epres-joghurtos jégkrém a hűsítő csoda…

Ettől lesz szebb a nyár! A gyerekek, felnőttek örömére… 🙂

Hiszen a melegben, nem lehet hideg édesség nélkül élni, de a házi jégkrémek minden fronton verik a bolti kínálatot. Mindössze 3 hozzávalóból, isteni finom, egészséges és alakbarát jégkrémet készíthetünk 5 perc alatt, mely mindenkit boldoggá tesz! No persze, a fagyasztást leszámítva, amikor is hűsöl a hűtőben egy magában… 🙂

Arról nem is beszélve, hogy százszor ízesebb és egészségesebb lesz a jégkrém, ha magunk készítjük el, mert nem sajnáljuk belőle az alapanyagokat, a gyümölcsöt, joghurtot stb. Viszont minden nem oda való dolgot kihagyunk belőle, amit a bolti termékek tartalmaznak… 🙂



Epres-joghurtos házi jégkrém

Hozzávalók:


Eper

Agavé szirup vagy méz – ízlésünknek megfelelően

Görög joghurt



Elkészítés:

Arányokat nem írtam a hozzávalóknál, mert van aki egy-kettőt készít, van akinél nagy a család és sok a gyerkőc, azok több adagot készítenek, és az is fontos, ki milyen nagyságú jégkrém készítőt használ, vagy esetleg más kelléket.



Először is, a görög joghurtot keverjük össze agavé sziruppal, vagy ha nincs otthon, akkor mézzel.

Az epret pürésítjük egy kézi botmixerrel, vagy robotgéppel, de ha egyik sincs, megteszi egy krumplinyomó is… 🙂

Ha elkészültünk, vegyük elő a jégkrém formákat, kanalazzunk az aljára eper pürét, majd a görög joghurtot és ismét eper pürét és joghurtot…

Majd egy kicsit ütögessük a konyhapulthoz, hogy a levegő kiszökkenjen a résekből.  Bármit szórhatunk közé, csak a fantázia szab határt, én az egyiknél, volt egy kis maradék gluténmentes fehér csokoládém, melyet apróra vágtam, – de akár le is reszelhetjük a csokoládét –  és közéje szórtam. De látszik is a képen, hogy nem eléggé ráztam, vagyis ütögettem a konyhapulthoz, mert levegős maradt a csokoládénál. Na, majd, legközelebb ügyesebb leszek… 🙂

Ennyi is volt a munka vele, mehet a hűtőbe hűsölni, de érdemes beállítani valamilyen csipogó ébresztőt, hogy emlékeztessen erre a kulcsfontosságú mozdulatra két/négy órával később, (hűtője válogatja) különben nem pálcikás fagyink lesz, csak ízesített jégtömbjeink.



*Tipp: Házi jégkrém készítéshez többfelé kapni műanyag szettet, ami nem nagy beruházás, és nagyon praktikus. Esetleg műanyag kávés poharakat is használhatunk, minden szupermarketben lehet kapni óriási kiszerelésben, vagy gondosan félretesszük a kiürült joghurtos poharakat a jégkrém készítéshez, és csak beletöltjük az alapanyagokat, majd mikor félig megfagyott, lapos fapálcikát döfünk a közepébe, melyet akár a gyógyszertárban is beszerezhetünk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »