Fitten és egészségesen: Csirkés taco rizstészta popcornnal…

Maradék rizsből, hipergyors tortilla recept… 🙂

Majd töltsd meg mindenféle földi jóval, amit szem-száj kíván! A siker tuti garantált…

 

Egy finom csirkés taco, házi gluténmentes tortillával és mindenféle finomsággal, tényleg egy kihagyhatatlan élvezet. 

Néhány apró trükk alkalmazásával a bolti verzióknál százszor finomabb végeredményt kapsz, és ebbe bizony még állományjavítók sincsenek… 🙂

Ajánlom mindenkinek, aki imádja a házi tacot, továbbá az egészséges, gluténmentes étrendet követőknek is. 🙂                                                                                                                                                                                                                        

Gyömbéres csirkés taco/rizstészta popcornnal

Hozzávalók:

Tacohoz:


250 g lehűtött főtt jázmin rizs – de jó más rizs is

2 ek Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – de a Tescóba lehet olcsóbban is kapni itt

1 db tojás

egy *Himalája csipet só

180 ml kókusztej

Csirkéhez:

1 db csirkemellfilé

*Mediterrán grill fűszerkeverék

egy csipet *Himalája só – ízlés szerint

120 ml kókusztej

friss gyömbér reszelve – ízlés szerint

friss chili paprika – ízlés szerint

¼ narancs leve

3-4 db friss bazsalikom levél

Omlett:

2 db tojás

4 ek víz

2 csipet chili pehely

két csipet *Himalája só

Rizstészta popcornhoz:

½ zacskó üvegtészta

Tálaláshoz:

friss bazsalikom

1 db avokádó

1 db narancs

durvára vágott natúr kesudió

babcsíra

*édes-chili szósz

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés

A csirkemellfilét vágjuk csíkokra és fűszerezzük be, majd tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt.

Ezt követően a taco hozzávalóit keverjük össze egy tálba, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy evőkanál segítségével kb. 2 ek rizstésztát teszünk, majd az evőkanál hátlapja segítségével kör alakúra formázzuk kb. 8-10 cm-re. Majd tegyük a forró sütőbe és süssük meg, kb. 20 perc, nekem ennyi kellett a gázsütőmön. Akkor jó, amikor a rizstaco korongok arany barnára pirulnak. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyos formában hajlítsuk rá óvatosan egy nyújtófára, és hagyjuk ott kihűlni, így felveszi a formáját. De ha nem akarunk bíbelődni vele, akkor csak halmozzuk rá majd a lentebbi tölteléket.



Majd hevítsünk fel kókuszolajat egy serpenyőbe, és a bepácolt csirkemellfilé csíkokat pirítsuk meg, majd adjunk hozzá reszelt gyömbért, chili paprikát, – sót, ha még szükséges -, és öntsük fel egy kis kókusztejjel és ízesítsük egy kis narancs levével. Majd főzzük nagy lángon készre. Ha elkészült tegyük félre.



Ezután a rizstészta popcornt készítsük el. Hevítsünk fel kókuszolajat és a rizstésztát vagy üvegtésztát pirítsuk meg benne, egyszerre ne tegyünk bele sokat, mert egy másodperc alatt készen vannak, mindig csak fokozatosan. Én a feltekert rizstésztát, egy olló segítségével kisebb darabra szoktam vágni, és úgy sütöm meg adagonként.



Ha elkészült a popcorn, akkor vágjunk fel cikkekre egy avokádót, locsoljuk meg egy kis narancslevével, hogy ne barnuljanak meg tálalásig.



Az omlett hozzávalóit keverjük össze egy tálkában, és süssük meg egy serpenyőbe, de csak az egyik felét, és egy falapát segítségével tekerjük fel, és úgy szedjük ki egy deszkára, majd késsel vágjuk fel csíkokra.

A kesudiót, egy éles kés segítségével, vágjuk durvára.



Ha mindennel elkészültünk, állítsuk össze a rizstészta tacot.

 Kenjük be a taco belsejét édes-chili szósszal, egy ecset segítségével, halmozzuk rá a csirke csíkokat és a felszeletelt omlettet, adjuk hozzá az avokádót, szórjuk meg babcsírával, rizstészta popcornnal és kesudióval, majd friss bazsalikom levéllel és egy kis narancs levét csurgassuk rá. De aki szeretné, a tetejét meglocsolhatja édes-chili szósszal. Amíg feltálaljuk a családunknak, vendégeinknek, szúrjuk át keresztbe egy fogpiszkálóval, így nem fog szétesni.

Majd fogyasszuk el ezt a finomságot, egy jéghideg házi gyümölcsös üdítő kíséretével… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »