Csak lazán, amolyan görögösen: Joghurtos sült tarja/görög salátával…

Ha megkóstolod, ez lesz az egyik kedvenced!

Görögország ugyanis egyet jelent a csodálatos ízek világával is, és ha már nem először utazunk, ebbe a gyönyörű országba, bizonyosan egy gasztronómiai ámokfutással kezdjük meg nyaralásunkat… 🙂 Persze, ha valaki hazatér a görög nyaralásból, az elsők közt idézi fel a tipikus ízeket, illatokat. Az olívaolaj, a friss zöldségek, a speciális fűszerekkel készült húsételek mind-mind a görög konyha sajátja.

Íme, egy kis ízelítő az én görögös sült húsos variációmra, egy kis csavarral, mely Jamaicát is megidézi… 🙂 

Bombasztikus ízkavalkád társul egyetlen egy szelet szaftos húsban. Te is próbáld ki, gyorsan elkészíthető, mely mellé görög salátát tálalj…



Joghurtos sült tarja/görög salátával


Hozzávalók:

6 szelet tarja

Pác:

½ dl olívaolaj

400 g natúr joghurt

3 gerezd fokhagyma – átnyomva

1 mk oregáno

8 db friss bazsalikom levél – apróra vágva

1 mk kakukkfű

¼ szál friss rozmaring levél – apróra vágva

1 mk *Himalája só

1 mk *hétbors fűszer durvára darált 

egy csipet chili pehely

*1 ek Jamaicai fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet megvásárolni

Görög saláta

Hozzávalók:


feta sajt

uborka

paradicsom

paprika

lilahagyma

olívabogyó

olívaolaj

bazsalikom



citrom leve

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés:

A fenti hús pác hozzávalókat tedd egy tálba, és jól keverd össze. Ezt követően tedd bele a hús szeleteket. Pácold legalább 30 percen vagy egy éjszakán keresztül, minél tovább pácolod, annál jobb lesz.

Addig készítsük el a salátát. Az uborkát megtisztítjuk, és a paprikával, paradicsommal együtt felkockázzuk. A lila hagymát felszeleteljük, és egy tálba összekeverjük a többi zöldséggel. Hozzáadjuk az olívabogyót, olíva olajat, csipet sót és bazsalikomot, majd az egészet óvatosan átforgatjuk.

Majd egy tányérra halmozzuk, a tetejére feta sajtot teszünk – kockázva, egészben vagy morzsolva -, de ha nincs otthon elhagyható, így is nagyon finom lesz… 🙂



Ezt követően egy serpenyőbe olíva olajat hevítünk, és kisütjük a húsokat, de akár grillezheted is, kerti grillen vagy egy tepsibe téve a sütőben is megsütheted.

Kínálásnál citrom karikával díszítjük és a salátát is meglocsoljuk citrommal, ízlés szerint.

 A görög tradicionális konyha egyszerre egészséges és finom is, azonban ezen nem is csodálkozhatunk túl sokat, hiszen a görög ételekhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel, amelyek már önmagukban is ígéretesek, mint például az olíva bogyók, friss zöldségek, gyümölcsök, jó minőségű húsok, frissen fogott halak, és persze az elmaradhatatlan olívaolaj. –

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »