10 perces: Lime sajttorta – sütés nélküli…

Nem csak Hófehérke álmodozik ilyen finomságról!

A lime a nyári sütemények kiváló kiegészítője, friss, fanyar, üde az íze. Ez egy egyszerűen és gyorsan 10 perc alatt elkészíthető sajttorta, utána már csak hűsöl egymagában… 🙂 

Sőt ehhez a tortához még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak keverünk-kavarunk, és már mehet is a hűtőbe. Az eredmény pedig, hogy is mondjam, egyszerűen fenséges. 

Kezdőknek is ajánlom, mert hihetetlenül könnyű elkészíteni és kiváló vendégváró sütemény… 🙂

 

Lime sajttorta/sütés nélküli és gluténmentes

Hozzávalók:

Tészta alap:


200 g keksz gluténmentesen ittAldiban kapható vagy itt

100 g vaj 

(aki nem gluténérzékeny, az használhat édes kekszet, amit kedvel)


Lime mascarpone krém:

500 g mascarpone

2 tubus sűrített tej vagy konzerv sűrített tej ugyanannyi mennyiségben itt

3 db lime leve és reszelt héja

250 g hideg habtejszín felverve – ennek csak a fele szükséges, majd a sajttorta krémhez

1 db habfixáló

Díszítéshez:

+ 1 db lime reszelt héja

Elkészítés:

Verjük fel a tejszín a habfixálóval, egy robotgép segítségével, – de, azért, ne legyen túl keményre felverve a hab, – majd tegyük a hűtőbe.

Reszeljük le a lime héját és nyomkodjuk ki a levét. Majd tegyük félre.



A kekszet daráljuk össze, és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük el, és nyomkodjuk bele a kezünkkel, vagy egy kanál segítségével, egy kisebb kapcsos tortaformába.



Majd ezt követően, a szobahőmérsékletű mascarponét tegyük egy tálba, és keverjük el egy robotgép segítségével szép krémesre. Majd adjuk hozzá a sűrített tejet – (ez édesíti meg a mascarponét, más édesítésre nincsen szükség), – és keverjük el egy fakanállal, majd keverjük át a robotgéppel is egy picit.

Ezután adjuk hozzá a 3 db lime reszelt héját és a levét, és ezt is keverjük bele a krémbe. Ha elkevertük vegyük elő a hűtőből a felvert tejszínhabot és a felét keverjük hozzá. – (A többi felvert tejszínt, majd másra felhasználhatjuk.)



Majd az összekevert lime krémet öntsük a kekszes alapra, és 1 db lime reszelt héjával szórjuk meg a tetejét.

Tegyük a hűtőbe kb. 2-4 órára, amíg megdermed, utána lehet szeletelni és kínálni a kedves családunknak, vendégeinknek.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »