Nokedli gluténmentesen
Hozzávalók:
15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható
5 dkg Nagykun rizsliszt itt
5 dkg burgonyapehely itt – vagy bármely Bio boltban kapható
3 db tojás
½ kk *Himalája só
kb. 200-300 ml víz
Elkészítés:
Egy fazékban tegyünk fel vizet forrni, egy kk-nyi sóval.
A liszteket és a burgonyapelyhet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a sót, és az egész tojásokat, keverjük el, és adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű nokedli állagú legyen, jól dolgozzuk/keverjük ki a tésztát.
Majd a forrásba lévő vízbe, – egy nokedli szaggató segítségével -, szaggassuk bele, keverjük meg, majd ha feljön a víz tetejére a nokedli még egy – két pillanatig főzzük, és már szűrhetjük is le. Egy ek-nyi kókuszolajjal keverjük el.
Használhatjuk bármihez, mint a búzaliszttel készült nokedlit, pld. csirkepörkölt, tojásos nokedli stb…
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza