Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Egy csipetnyi élvezet: Édes-erős steakborsos sült tarja/hagymás újburgonyával…

Fő a változatosság, úgyhogy kétség nem fér hozzá, hogy az eheti pecsenyefogás, az édes-erős steakborsos sült tarja… 🙂

 


Hihetetlen könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig egy omlós, szaftos hús lesz. Havonta kb. egyszer mindig a szárnyasokat lecserélem tarjára. Igyekszem változatosan főzni, ha csak tehetem, mindig beújítok egy kicsit… 🙂

A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része, és ízletes fogás kreálhatunk belőle. Nekem mindig olyan szerencsém van, hogy hihetetlen gyönyörű hús szeleteket szoktam venni, tényleg nagyon vékony rétegben van a zsírréteg benne, pont annyira, amennyire szükséges. 🙂 Így nem is mondhatom azt, hogy megterhelő, úgymond nehéz étel lenne a szervezetnek.

 

Érdemes kipróbálni ezt a receptemet is, mert isteni finomat lakmározhatunk belőle… 🙂

Édes-erős steak borsos sült tarja-hagymás újburgonyával
Hozzávalók:

4 szelet sertés tarja csontos
1 doboz nagy joghurt
1 dl extra szűz olívaolaj
Fűszerek:
*édes-erős steakbors
*Himalája só
2 csipet *chili pehely
1 ek *Las Vegas grill fűszerkeverék
Köret:
1 kg újburgonya
4 db vöröshagyma
50 ml extra szűz olívaolaj
1 púpos tk *sültburgonya fűszersó szerecsendióval
Savanyúság:
kovászos uborka

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés:
A tarja szeleteket, sózzuk és édes-erős steak borssal is fűszerezzük be, majd tegyük félre.

Majd készítsük el a joghurtos pácot: A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a chili pelyhet, a Las Vegas grill fűszerkeveréket, olívaolajat és jól keverjük össze. Majd tegyük bele a tarja szeleteket, és jól forgassuk meg a pácban, majd letakarva, tegyük a hűtőbe, minimum fél-1 órára, de lehet egy egész éjszakára is. Én mindig, egy éjszakán át szoktam pácolódni hagyni a húst.


Pucoljuk meg a krumplit és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk cikkekre. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe. Az olívaolajat keverjük össze a sültburgonya fűszersóval, majd öntsük a hagymás-burgonyára és jól keverjük át. Nagy fokon előmelegített forró sütőbe, alufóliával lefedve 15 percig süssük, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítsuk készre.


A pácolt hússzeleteket, sütés előtt 15 perccel vegyük ki a hűtőből, és egy grill serpenyőbe (vagy serpenyőbe), de a kerti grill is tökéletes hozzá, süssük készre.


Ha elkészültünk, akkor tálaljuk az édes-erős steakborsos sült tarját a hagymás burgonyával, hozzá finom kovászos uborkát kínáljunk, szórjuk meg a tetejét zöldhagyma karikákkal.



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza



Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!