Házi vajas burger/petrezselymes burgonyával és pirított hagymával…

Házilag elkészített hamburgernek nincsen párja, és sokkal finomabb, mint a gyorsétteremben kaphatóak… 🙂

 



A fűszerezést, minden egyes alkalommal variálhatjuk. Arról nem is beszélve, hogy az otthon készültben legalább tudod, hogy mi van.

Készülhet hamburger zsemlével, salátával vagy akár, mint ahogy én köretként krumplival és savanyúsággal tálaltam egy finom ebéd vagy vacsoraként.

Bárhogyan is kínáljuk, mindenhogy nagyon finom… 🙂

Kezdőknek is szívből ajánlom az elkészítését.

 

 Vajas burger/petrezselymes burgonyával és pirított hagymával

Hozzávalók:

500 g darált sertéshús – 20% zsírtartalommal szoktam vásárolni

(vagy sertés-marha vegyesen, marha, pulyka, csirke, ki, amit szeret)

Fűszerek:

1 kk tárkony fűszer

1 kk bazsalikom fűszer

½ csomag petrezselyem – apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

1 kk *Himalája só

1 kk *ötbors fűszer durvára darált

egy csipetnyi *chili pehely

½ kk *cayenne bors

1-2 szál zöldhagyma – apróra vágva

100 g-os BBQ fűszervaj – Aldiban kapható – (de ez nem kell bele mind)

Köret:

1 kg burgonya

1 csomag petrezselyem – apróra vágva

2 kk *Himalája só

2 ek kókuszolaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés:

A darált húst tegyük a tálba, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd jól keverjük össze.

Ezután a krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel kockára. A petrezselymet vágjuk apróra. Majd a krumplit tegyük fel sós vízbe főzni. A kókuszolajat hevítsük fel, és dobjuk bele a petrezselymet, egy-két kavarás, és le is lehet venni a hőről. Ha elkészült a krumpli, szűrjük le, és öntsük rá a kókuszolajas petrezselymet, majd óvatosan rázzuk össze.



Az fűszeres húsból formáljunk gombócokat, majd egy kis pici BBQ darabka vajat (egy mk-nyit) tegyünk a közepébe, és formáljuk golyókká, úgy, hogy a vajdarabka ne látszódjon ki, egy picit, éppen hogy lelapíthatjuk. A lényeg, lágyan formázzunk a húsmasszából golyókat. Majd egy grill serpenyőbe (vagy serpenyőbe) süssük készre, majd pihentessük egy pár percig.



Amikor készen vagyunk, akkor tálaljuk a vajas burgert a petrezselymes burgonyával, kínálhatunk hozzá kovászos uborkát, vagy bármilyen savanyúságot, amit szeretünk.

További hasonló receptjeimet itt olvashatjátok:

Wellness hamburger/teljeskiörlésű bucival

Bulgur saláta/narancsos öntettel és húspogácsával

Almás röszti – mangós burgerrel és pikáns szósszal

Zsályás pulyka burger/vajas rozsos pogácsával és málnás ketchuppal

Sült húsgombóc/savanyúsággal/pirított burgonyával és a titkos szósszal 

Nachos sajtos fasírt/krumplipürével

Sütőben sült húsgombóc/sajtos-gombás mártással és krumplipürével

Kefires ropogós pogácsa/marokkói pecsenyemártással és húspogácsával

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »