A megjelenése, az illata, az íze… egyszerűen vérpezsdítő, és a roppanós fehércsokoládéval teljesen elvarázsol… 
A világ egyik legfinomabb desszertje. Ha ínyenc vagy és nem akarsz sok időt tölteni a konyhában, ezt mindenképpen készítsd el…
Olyan finom, hogy rögtön azon gondolkozol, mikor fogod elkészíteni a következő adagot, mert mindenki odáig lesz tőle, meg vissza…
Most, hogy szezonja van a málnának, érdemes elkészíteni, télen pedig használhatunk fagyasztott málnát hozzá… Az üdítően savanykás málna és a krémes mascarpone nagyszerűen passzolnak egymáshoz ebben az édességben.

Bár tudom, hogy az eredeti tiramisu tojással készül, – de én inkább, meghagyom ezt a variációt az olaszoknak, – én sose szoktam, főleg nyáron nem, tojással készíteni. Persze nagyon finom úgy is, kóstoltam is többször, sőt Velencében is megvendégeltek vele. 
Kezdőknek is ajánlom, egy igazi vendégváró desszert, mert előző nap is elkészíthető…

Málnás tiramisu roppanós fehércsokoládéval
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta gluténmentesen itt
2 bögre kakaó ital
500 g mascarpone ¾ -e – szobahőmérsékletű
1 csomag „Haas” vaníliás puding – főzős gluténmentesen itt
500 ml tej
2 ek gyümölcscukor vagy cukor
1 zacskó tejszín
1 csomag habfixáló
600 g málna
1 tábla gluténmentes fehércsokoládé itt – Aldiban kapható
Elkészítés:
A vaníliás pudingot az utasításnak megfelelően tejjel sűrűre főzzük, majd 2 ek cukorral ízesítjük. (Tegyünk rá egy fóliát, úgy, hogy érje a puding tetejét, így nem bőrösödik meg). Hagyjuk langyosra kihűlni.
A kakaót készítsük el, a natúr holland kakaóport ízlésünknek megfelelően édesítjük, majd egy kis tej hozzáadásával jól keverjük el, tegyük fel a tűzre, és kezdjük el forralni, majd közben mehet hozzá a többi tej is. Ha gyöngyözve forr, vegyük le a hőről, majd hagyjuk kihűlni. Persze, aki nem gluténérzékeny vásárolhat a boltban is kakaós italt, vagy ha nem szeretné elvégezni, ezt a pár perces kakaó főzést.
Ezután verjük fel a tejszínt habbá egy robotgép segítségével és közben adjuk hozzá a habfixálót.
A fehércsokoládé ¾ -ét vágjuk fel apró darabokra. A többit majd a tetejére fogjuk reszelni.
A málnát tegyük egy szűrőbe, majd óvatosan mossuk meg, és hagyjuk lecsöpögtetni. Majd kb 200-300 g-ot egy turmixgépbe pürésítsünk, és egy sűrű szűrőn szűrjük át, hogy a magok ne legyenek benne. Majd tegyük félre.
A mascarponét egy robotgép segítségével verjük fel habosra, majd adagoljuk hozzá, a kihűlt vanília pudingot, és jól keverjük el. Majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, keverjük el, de ezt már egy fakanál segítségével.
Majd a babapiskótát a kakaó italba hirtelen megforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy szétázzon. Majd ezt követően egy nagy üveg tálba (én jénait használtam), helyezzük sorba egymás mellé.
Amikor az első sor babapiskótát a tálba helyeztük, kenjük meg a fele mennyiségű, vanília pudingos-mascarpone krémmel, mehet rá a pürésített és átszűrt málna szósz, rá a fehércsokoládé darabok, majd málna szemeket helyezzünk rá.
A fotózás végén, már neki is estem, és csak faltam és faltam ezt a finomságot…
Visszatérve a recepthez, folytassuk a rétegezést: Ismét jöhet egy sor babapiskóta, de ezt a következő sor babapiskótát, ellenkező irányba pakolgassuk, mint ahogyan az első sort tettük. Ha elkészültünk, akkor jöhet rá a vaníliás-mascarpone krém másik fele, és tegyük rá a tetejére a málna szemeket, majd reszeljünk rá a tetejére fehércsokoládét. Fedjük le alufóliába és mehet a hűtőbe hűsölni. Érdemes előtte való nap elkészíteni, de persze, ha nincs rá időnk, akkor is egy pár órát hagyjuk a hűtőbe.
Isteni finom ez a málnás-fehércsokoládés tiramisu, és amikor esszük, ropog a fogunk alatt a finom tejcsokoládé, annyira szuper, hogy már gondolkodom rajta, mikor készítem a következő ilyen finomságot…
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek