A legfinomabb: Gluténmentes citromos túrós palacsinta és miegymás

Ha valami édes nassolnivalóra vágyunk, mindig a palacsinta az első, ami eszünkbe jut… 🙂

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné, felnőtt, gyerek kedvence egyaránt.

 

Szóval legyen akár +40 fok, vagy dermesztő hideg, ha mi palacsintát kívánunk, hát sütünk magunknak… 🙂 Nekem/nekünk bármikor jöhet…

Épp amikor sütöttem, akkor látogatott meg a 18 éves keresztfiam, és hát nagyon ízlett neki is, azt mondta, meg nem mondta volna, hogy ez a palacsinta gluténmentes, és hogy nagyon finom. Gyorsba négyet be is falt… 🙂



Már a blogomban van fent egy másik gm palacsinta receptem, de annak a tésztája vaníliás, az is isteni finom, erről itt olvashatsz. És akkor mutatom, hogyan csináld… 🙂



Mascarpone citromos túrós palacsinta gluténmentesen

Hozzávalók:


200 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban kapható

3 ek púpos Nagykun rizsliszt itt – Sparban is kapható

egy nagy csipet *Himalája só

2 db tojás

600 ml tej

500 ml szénsavas ásványvíz

Sütéshez:

kókuszolaj

Töltelék:

nutella és friss málna

házi baracklekvár

Mascarpone citromos túrókrém:

Hozzávalók:


200 g mascarpone

250 g túró

2 db citrom reszelt héja

4-5 dkg porcukor – ízlés szerint



Elkészítés:

Egy tálba tegyük bele a lisztet, sót, keverjük el. Majd adjuk hozzá a tojást és a tejet, és a szénsavas ásványvizet felváltva adjuk hozzá, addig, amíg sűrű tejszín állagú masszát kapunk, és közben jól, csomómentesen keverjük el egy habverővel.

– (a tejszínnél egy leheletnyit sűrűbb, de kell is, mert így lesz tartása a palacsintának, mely ugyanolyan mintha búzalisztből készült volna) –

Ezt követően én egy sűrű szűrön át szoktam szűrni.



Majd kenjük meg egy ecset segítségével, kókuszolajjal egy teflon serpenyőt és hevítsük fel, jó forróra.

Ezután egy kisebb merőkanálnyi palacsinta tésztát tegyünk bele, középre és óvatosan egyengessük el, úgy hogy forgatjuk a kezünkben a serpenyőt.

Ne ijedjünk meg, egy kicsit nehezebb elegyengetni, legalábbis ez az én tapasztalatom, mint a normál palacsintánál, de nagyon szépen megsül, és ezzel az arányokkal, tökéletesen olyan lesz, mint a normál liszttel készült palacsinta.

*Tipp: Ahogy sülnek a palacsinták: mindegy, hogy gluténmentes palacsintát készítünk vagy sem, szedjük tányérra, és egy másikkal, tányérral fedjük le mindig.  

      

Készítsük el a mascarpone citromos túró tölteléket: túrót tegyük egy tálba és nyomjuk össze egy villával, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, porcukrot, és reszelt citromhéjat, majd jól keverjük el egy robotgép segítségével.



Ha kisültek a palacsinták, akkor töltsük/kenjük meg egy részét, a mascarpone citromos túró töltelékkel, majd a tetejére is reszelhetünk citromot és lime héját, majd egy leheletnyi porcukorral szórjuk meg.

Majd következzen a málnás-nutellás palacsinta: nutellával kenjük meg és friss málnaszemeket tegyünk rá, feltekerjük, és a tetejére is tehetünk málnaszemeket.

A maradék palacsintákat, pedig finom házi baracklekvárral bolondítsuk meg és szórjuk meg porcukorral.

Kínáljuk kedves családunknak ezt a kihagyhatatlan palacsinta triót… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »