Maga a mennyország, egy kis gyönyör, amitől jobb kedved lesz… 🙂
Ez a nutellás sütemény bizton állítom, hogy az egész családnak ízleni fog, omlós és olyan krémes.
Igazi hétköznapi, gyors és gluténmentes süti, egyszerűen tökéletes, ha csillapítanád az édességvágyadat.
Munka után is gyorsan összedobható, sőt kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan. A nutella az egyik legjobb torta alapanyag, és remekül illik a sajtkrémhez. A kettőjük kombinációjából, mindig fejedelmi desszertet rittyenthetsz, még akkor is, ha váratlanul érkeznek a vendégek… 🙂
Nutellás krémes kocka
Hozzávalók:
8 db tojás – (ebből 6 db egész tojás és 2 db tojássárgája szükséges)
200 g gyümölcscukor vagy cukor
150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható
50 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – de a Sparban is kapható
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
egy csipet *Himalája só
½ csomag sütőpor
55 g vaj felolvasztva
Nutellás-tejszínes krém:
400 g mascarpone
6-8 ek nutella – ízlés szerint
1 zacskó tejszín
1 db habfixáló
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábosba, és hagyjuk kihűlni.
Egy tálba üssük bele a 6 db egész tojást, és a 2 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár habcsóknak is.) Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével.
Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.
Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével. Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a teljesen kihűlt olvasztott vajat és egy fakanállal óvatosan keverjük bele a lisztes-tojásos masszába.
Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele, egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tepsit 1*-2*, így jobban elegyengetődik a tészta. Majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk azért tűpróbát, hogy tutira megsült-e 20 percnél, ha nem ragad rá a tészta, akkor jó.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté. Az elkészített nutellás-tejszínes krémmel kenjük meg, tegyük rá a piskóta tetejét, szeleteljük fel és szórjuk meg egy leheletnyi porcukorral. Dugdosni kell a gyerekek elől a sütit, mert elkapkodják ebéd előtt… 🙂
Amíg sül a piskóta, addig készítsük el a nutellás-tejszínes krémet: A tejszínt egy robotgép segítségével és egy habfixálóval verjük fel. Egy tálba tegyük bele a mascarponét, a nutellát és keverjük krémesre. Majd óvatosan adjuk hozzá a felvert tejszínt, és óvatosan keverjük össze. Majd tegyük a hűtőbe, addig, amíg a piskóta megsül, és kihűl.
Az alábbi receptem is, ezzel a gluténmentes piskótatésztával készült, a linkre kattintva olvashatjátok:
A krémbe zárt csodadesszert: A gyümölcsös trifle
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek