Könnyebb már nem is lehetne…
Mindig jó, ha van a hűtőben, legalább egy csomag leveles tészta, és ha kettő, akkor még jobb… 🙂 amiből 30 perc alatt sütit varázsolhatunk…
Hiszen ez a legjobb alapanyag, a réteges, ropogósságával és benne a gyümölcsös töltelék, az édes-savanykás ízével, lenyűgözz mindenkit. Ha ezt elkészíted, sose fogsz pékségbe járni süteményért. Tényleg csak a fantázia szab határt a finomságok elkészítésében.
Ezért az illatos, ízes málnás-áfonyás táska csodáért mindenki odáig van meg vissza, csak úgy kapkodják a tányérról. Igazi, gyors vendégváró sütemény, ha kopogtatnak az ajtódon… 🙂
Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan…
Málnás-áfonyás táska gluténmentes
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
kb. 20-25 dkg friss málna (1 bögrényi)
kb. 20-25 dkg friss áfonya (1 bögrényi)
2 ek kukoricakeményítő
125 ml (1/2 cup) cukor
1 citrom leve
1 tojás – felverve
Szóráshoz:
kristálycukor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
Az 1-1 bögrényi málnát, áfonyát tegyük külön-külön tálkába, majd adjuk, hozzá 62,5– 62,5 ml cukrot keverjük el, majd mehet rá a ½ – ½ citrom leve, jól keverjük át, de vigyázzunk, azért ne törjük össze a gyümölcsöket. (Nekem a málnáshoz legközelebb több cukrot adok, mint a 62,5 ml, mert azt én édesebben szeretem, de ez is ízlés dolga)
Ha ezzel elkészültünk adjuk hozzá az 1-1 ek kukoricakeményítőt, keverjük át ismét.
A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk fel 6 egyforma részre, négyzetekre. Töltsük meg az egyik leveles tésztát málnával, a másikat áfonyával, úgy, hogy a közepére tegyük a gyümölcsöt.
Az a bizonyos “A” betű a tányéron, annak ereje van… 🙂 ugye Ancsa?…
Verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit kenjük át. Majd hajtsuk félbe, a széleit nyomkodjuk le óvatosan. Én egy villával még körbe szoktam nyomkodni. Ezután egy éles késsel vagy egy derelye vágóval vágjuk egyenesre a széleit.
Majd egy pici lyukat vágjunk az éles kés hegyével, hogy majd tudjon távozni a gőz, sütés közben, nehogy már szétrobbanjanak a sütemények… 🙂 Ha elkészültünk kenjük le a tetejét, egy ecset segítségével a felvert tojással.
Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, szórjuk meg a tetejét kristálycukorral. 20-25 perc alatt süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön 23 perc kellett.
Ha megsültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, mert nagyon forró a töltelék, nehogy megégessünk a kis szánkat, már langyosan fogyasztható.
Aki igényli, megszórhatja a tetejét porcukorral.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek