Expressz málnás-áfonyás táska

Könnyebb már nem is lehetne…

Mindig jó, ha van a hűtőben, legalább egy csomag leveles tészta, és ha kettő, akkor még jobb… 🙂 amiből 30 perc alatt sütit varázsolhatunk…  

Hiszen ez a legjobb alapanyag, a réteges, ropogósságával és benne a gyümölcsös töltelék, az édes-savanykás ízével, lenyűgözz mindenkit. Ha ezt elkészíted, sose fogsz pékségbe járni süteményért. Tényleg csak a fantázia szab határt a finomságok elkészítésében.

Ezért az illatos, ízes málnás-áfonyás táska csodáért mindenki odáig van meg vissza, csak úgy kapkodják a tányérról. Igazi, gyors vendégváró sütemény, ha kopogtatnak az ajtódon… 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan…

Málnás-áfonyás táska gluténmentes

Hozzávalók:


2 csomag leveles tészta gluténmentesen itt

kb. 20-25 dkg friss málna (1 bögrényi)

kb. 20-25 dkg friss áfonya (1 bögrényi)

2 ek kukoricakeményítő

125 ml (1/2 cup) cukor

1 citrom leve

1 tojás – felverve

Szóráshoz:

kristálycukor

Díszítéshez:

porcukor



Elkészítés:

Az 1-1 bögrényi málnát, áfonyát tegyük külön-külön tálkába, majd adjuk, hozzá 62,562,5 ml cukrot keverjük el, majd mehet rá a ½ – ½ citrom leve, jól keverjük át, de vigyázzunk, azért ne törjük össze a gyümölcsöket. (Nekem a málnáshoz legközelebb több cukrot adok, mint a 62,5 ml, mert azt én édesebben szeretem, de ez is ízlés dolga)



Ha ezzel elkészültünk adjuk hozzá az 1-1 ek kukoricakeményítőt, keverjük át ismét.



A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk fel 6 egyforma részre, négyzetekre. Töltsük meg az egyik leveles tésztát málnával, a másikat áfonyával, úgy, hogy a közepére tegyük a gyümölcsöt.

Az a bizonyos “A” betű a tányéron, annak ereje van… 🙂 ugye Ancsa?…



Verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit kenjük át. Majd hajtsuk félbe, a széleit nyomkodjuk le óvatosan. Én egy villával még körbe szoktam nyomkodni.  Ezután egy éles késsel vagy egy derelye vágóval vágjuk egyenesre a széleit.

Majd egy pici lyukat vágjunk az éles kés hegyével, hogy majd tudjon távozni a gőz, sütés közben, nehogy már szétrobbanjanak a sütemények… 🙂 Ha elkészültünk kenjük le a tetejét, egy ecset segítségével a felvert tojással.



Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, szórjuk meg a tetejét kristálycukorral.  20-25 perc alatt süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön 23 perc kellett.

Ha megsültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, mert nagyon forró a töltelék, nehogy megégessünk a kis szánkat, már langyosan fogyasztható.



Aki igényli, megszórhatja a tetejét porcukorral.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »